Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas reageert verbolgen op vermeende connecties met Russische wapenindustrie

Op dinsdag werd er in de Amerikaanse media geschreven over het moederbedrijf van het Haas-team, Haas Automation, dat mogelijk sancties had overtreden en zaken deed met de Russische wapenindustrie. Het bedrijf ontkent in een reactie dat dat het geval is.

Het Amerikaanse PBS schreef op dinsdag dat Haas Automation mogelijk onderdelen en machines had geleverd aan Russische bedrijven die gelinkt worden aan de Russische wapenindustrie, waardoor het sancties had overtreden die sinds de inval van Rusland op de Krim in 2014 van kracht waren. In een statement dat Haas op donderdag naar buiten bracht, wordt dit stellig ontkend. "Op 14 maart heeft PBS geschreven dat onze team partner Haas Automation machines en onderdelen aan Rusland had geleverd en zo de exportregels had overtreden."

Niet waar

"Dat verhaal is echter simpelweg niet waar", zo vervolgt het team het statement. "Haas heeft zich altijd gehouden aan de exportregels en sinds 3 maart 2022 zijn er geen machines vanuit de Haas-fabriek naar Rusland verscheept." "Haas Automation heeft er vrijwillig voor gekozen om de banden met de Russische distributeur te verbreken, iets dat volgens de Amerikaanse sancties niet nodig was. Haas Automation steunt Oekraïne en haar inwoners in de verdediging tegen Rusland."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden