© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas slaat tegen verwachting in testdagen Hongarije over

21 jul. 2018 11:45 René Oudman 0 reacties
Een ideale gelegenheid voor Formule 1-teams om nieuwe onderdelen op de baan te testen, zijn de in-season testdagen. Sinds een aantal jaren worden er vier dagen gepland gedurende het seizoen, waarop de F1-teams met één wagen testwerk uit mogen voeren.

Binnenkort staat er weer zo'n in-season test op het programma. Na de Grand Prix van Hongarije zijn er twee dagen ingeruimd voor de teams, om hun wagens extra meters te laten maken. Met het oog op kleine reglementswijzigingen die in 2019 van kracht worden, een goede kans om alvast wat nieuwe onderdelen te proberen. Het team van Haas heeft er echter, tot ieders verbazing, voor gekozen om de testdagen over te slaan.

"We hebben na de Hongaarse GP vijf wedstrijden afgewerkt in zes weekends tijd, bovendien hebben wij (Haas zelf) ook nog een Pirelli-test afgewerkt na de Grand Prix van Groot-Brittannië", laat teambaas Guenther Steiner in een reactie aan Motorsport-Magazin weten. "Het heeft gewoonweg geen zin om ook nog in Hongarije te testen. Natuurlijk klinkt het altijd goed om te mogen testen, maar we hebben al genoeg werk met het analyseren van alle data die de eerste twaalf Grands Prix ons hebben opgeleverd."

Boze tongen beweren dat Haas niet naar de testdagen komt, omdat men geen rijder heeft. Twee van de vier 'in-season' testdagen moeten namelijk worden afgewerkt door een onervaren coureur, en de eerste twee testdagen (die in Barcelona werden gehouden) zijn door vaste rijders Romain Grosjean en Kevin Magnussen afgewerkt. Ontwikkelingsrijder Santino Ferrucci was normaal gesproken de aangewezen persoon om de testdagen uit te voeren, maar of de Amerikaan na zijn forse overtreding in de F2 aan mag blijven is nog maar de vraag.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen