Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Romain Grosjean

Haas stopte sponsoring Grosjean na Bahrein: "Wil hem niet alsnog de dood in jagen"

Het had niet veel gescheeld of Romain Grosjean had in 2021 in de IndyCar gereden met de steun van Gene Haas. De eigenaar van het Haas F1-team wilde zijn overzeese avontuur steunen, tot het moment van zijn huiveringwekkende crash tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Toen Romain Grosjean zwaar crashte in Bahrein was het al duidelijk dat het Haas F1-team afscheid zou nemen van de Fransman. Hij was al aan het onderhandelen over een IndyCar-zitje in 2021 en wist vrijwel zeker Gene Haas ervoor te porren hem te sponsoren aldaar. "Daar stond ik in het begin zeker voor open", aldus Haas in gesprek met Racer. Alles veranderde echter toen Grosjean bijna het leven liet toen hij tijdens de Grand Prix van Bahrein zo zwaar crashte.

"Ik was vooral heel blij dat hij niet om het leven was gekomen. Voor iemand die zojuist een auto volledig had verwoest, kon ik niet blijer zijn dat hij het had overleefd", vervolgt de Amerikaan. "Ik weet het niet... Hij heeft een vrouw en drie kinderen. Ik zei hem dat ik hem geen geld wilde geven enkel en alleen om zichzelf alsnog de dood mee in te jagen."

Harde woorden van Haas, maar met de beste intenties: "Het voelde voor mij alsof hij beter thuis kon blijven om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen. Hij had daar echt zijn ene lucky escape gehad. Je moest eens weten wat daar werkelijk was gebeurd. Als de auto net een paar graden de andere kant op was gedraaid, had hij niet uit die nauwe opening kunnen ontsnappen en was hij dood geweest. Hij heeft extreem veel geluk gehad."

Haas, die huivert bij de gedachte dat hij een weduwe en haar kinderen onder ogen had moeten komen, was meteen duidelijk tegenover Grosjean: "Ik zei hem thuis te blijven en dat ik hem niet langer kon helpen."

Dat Grosjean tegen zijn advies in blijft racen, verbaast Haas dan weer niet: "Hij is een geweldige coureur. Hij kende geweldige dagen in tijden dat hij net zo goed was als ieder ander op de grid. Hij houdt van het racen en dat is zijn keuze. Ik wilde alleen niet langer deel uitmaken van een verkeerde keuze", aldus Haas, bij wie de opluchting onvoorstelbaar groot was toen Grosjean uitstapte uit zijn brandende wrak: "Dat was waarschijnlijk mijn meeste gelukzalige moment in al die racejaren."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco