Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-teambaas herbeleeft drama van GP Australië

Voor de afgelopen Grand Prix van Australië werden er nog grappen gemaakt over de pitstopblunders die Haas F1 een jaar geleden beleegde. Dat zou toch niet weer gaan gebeuren? Toch wel. Voor teambaas Guenther Steiner werd het een déjà vu.

Vorig jaar vielen beide Haas F1-coureurs kort na ieders pitstop in kansrijke positie uit, omdat bij beide auto's een wiel niet goed was gemonteerd. Iets vergelijkbaar gebeurde tijdens de editie van 2019 met de wagen van Romain Grosjean.

"Vermoedelijk hebben we zelf iets verkeerd gedaan bij de pitstop, waardoor we de bevestiging van het wiel beschadigd. Ik denk dat we kunnen spreken van een aardig déjà-vu momentje, ja", aldus Haas F1-teambaas Guenther Steiner na de race. Grosjean merkt als leidend voorwerp in dit verhaal op dat het Melbourne Grand Prix Circuit hem niet gunstig gezind lijkt te zijn: "De Grand Prix van Australië en ik zijn geen vrienden. De auto was snel, maar er lijkt iets kapot te zijn gegaan. Dat heb ik zelf niet waargenomen, want toen ik uitstapte heb ik het stuur teruggezet en ben ik vloekend weggelopen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden