Haas-teambaas herbeleeft drama van GP Australië

Voor de afgelopen Grand Prix van Australië werden er nog grappen gemaakt over de pitstopblunders die Haas F1 een jaar geleden beleegde. Dat zou toch niet weer gaan gebeuren? Toch wel. Voor teambaas Guenther Steiner werd het een déjà vu.

Vorig jaar vielen beide Haas F1-coureurs kort na ieders pitstop in kansrijke positie uit, omdat bij beide auto's een wiel niet goed was gemonteerd. Iets vergelijkbaar gebeurde tijdens de editie van 2019 met de wagen van Romain Grosjean.

"Vermoedelijk hebben we zelf iets verkeerd gedaan bij de pitstop, waardoor we de bevestiging van het wiel beschadigd. Ik denk dat we kunnen spreken van een aardig déjà-vu momentje, ja", aldus Haas F1-teambaas Guenther Steiner na de race.

Grosjean merkt als leidend voorwerp in dit verhaal op dat het Melbourne Grand Prix Circuit hem niet gunstig gezind lijkt te zijn: "De Grand Prix van Australië en ik zijn geen vrienden. De auto was snel, maar er lijkt iets kapot te zijn gegaan. Dat heb ik zelf niet waargenomen, want toen ik uitstapte heb ik het stuur teruggezet en ben ik vloekend weggelopen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen