Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Haas-teambaas is ten einde raad: "Ik heb nu geen oplossing paraat"

Het is vooralsnog een zwaar teleurstellend seizoen voor Haas. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië ging het helemaal mis voor het team, toen coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen al vroeg in de race toucheerden en beide uitvielen. Haas-teambaas Guenther Steiner gaat ten einde raad op zoek naar een oplossing om zijn ongehoorzame coureurs in het gareel te krijgen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Al na respectievelijk zeven rondes kon Haas tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië beginnen met het opruimen van haar pitbox, omdat beide coureurs waren uitgevallen, nadat ze in de openingsronde met elkaar in aanraking waren gekomen. Kostbaar, want op Silverstone voerde het team een experiment uit, waarbij de twee coureurs met verschillende aerodynamische pakketten de baan op gingen. Op die manier hoopte de Amerikaanse renstal er achter te komen waarom het zoveel snelheid mist.

Guenther Steiner was na afloop van de race ten einde raad en had niet meteen in oplossing in gedachten om zijn coureurs weer in het gareel te krijgen. "Ik moet er echt een paar nachtjes over slapen", vertelt de Italiaan tegenover onder andere RacingNews365.

"Normaal heb ik snel een oplossing paraat, daar ben ik nou eenmaal teambaas voor, maar momenteel heb ik nog geen idee hoe ik hier mee om moet gaan. We moeten zorgen dat alle hoofden dezelfde kant op staan. We zijn een team, we hebben allemaal een gezamenlijk doel en niemand werkt voor zichzelf", aldus Steiner.

10 reacties