Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Guenther Steiner

Haas-teambaas populair in Nederland: "Straks niet meer ongezien naar de hoeren!"

Sinds de Netflix-serie Drive To Survive verscheen heeft Haas-teambaas Guenther Steiner een hoop Formule 1-fans voor zich gewonnen. De uitgesproken Italiaan is volgens velen geliefd omdat hij van zijn hart geen moordkuil maakt. Steiner ziet sinds kort zelfs een onbekende onder zijn naam, middels een parodie, twitteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Daar kan de 54-jarige teambaas overigens smakelijk om lachen. Steiner heeft naar eigen zeggen totaal geen behoefte om zich te mengen in de discussies die plaatsvinden op de sociale media. Sterker nog, de Italiaan denkt dat het alleen maar tegen hem kan werken als hij zijn persoonlijke mening ventileert.

"Het Twitter-account waar mensen over praten is absoluut fake, ik heb geen idee wie erachter zit - ik heb zelf geeneens Twitter! Haha, dat heb ik ook niet nodig, trouwens. Ik heb daar helemaal geen tijd voor", laat Steiner op het Circuit Paul Ricard ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "Straks schop ik nog iemand tegen zijn schenen, dat kan ik niet gebruiken. Laat iemand anders de mensen maar aan het lachen brengen! Hij doet het best grappig, toch?"

In Nederland wordt Steiner, met dank aan zijn nuchtere en open publieke optreden steeds populairder. Of hij een cultfiguur is geworden in de Formule 1? "Misschien! Als jullie dat zeggen! Is dat goed? Ik denk het wel", lacht Steiner, om er gelijk een schunnigheid tegenaan te gooien. "Dan kan ik straks dus niet eens meer ongezien over de hoerenstraat in Amsterdam lopen!"

Het team van Haas bezet voor aanvang van de Franse Grand Prix de achtste plaats in het constructeurskampioenschap. Kevin Magnussen wist tot dusver veertien WK-punten te scoren, Romain Grosjean haalde er twee.

Met medewerking van Joe van Burik

4 reacties