Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Guenther Steiner

Haas-teambaas Steiner maalt niet om verloren testtijd na crash Magnussen

Aan het begin van de middagsessie op de derde en laatste testdag van de eerste testweek crashte Haas-coureur Kevin Magnussen nadat zijn wiel gebreken vertoonde. Het Amerikaanse team kwam niet meer terug op de baan, maar daar maalt teambaas Guenther Steiner achteraf niet om.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Integendeel, Guenther Steiner kijkt tevreden terug op de eerste testweek, gedurende welke de crash van Kevin Magnussen slechts een klein smetje was. De Italiaanse teambaas geeft voor de microfoon van RacingNews365 tekst en uitleg over het uitstapje van zijn Deense coureur: "Een onderdeel bij het wiel brak af, waardoor het wiel kapot ging en Magnussen de controle verloor. Het was een simpele failure, maar dat mag natuurlijk niet gebeuren. Het zal niet nog eens gebeuren."

In 2019 was Haas een van de geplaagde teams. Dit jaar wil het team weer meedoen bovenaan het middenveld. "Vorig jaar hadden we een goed auto aan het begin van het seizoen, maar onze upgrades werkten simpelweg niet. Daar hebben we van geleerd en weten nu welke weg we wel in moeten slaan."

De eerste voortekenen waren deze week niet heel bijzonder. Op de tijdenlijst bungelde de Amerikaanse renstal vaak in de onderste regionen, maar ook daar ligt Steiner geen moment van wakker: "Ik denk niet dat er reden tot zorgen is, al weet ik natuurlijk niet wat de andere teams deze week allemaal hebben gedaan."

"Wij hebben gewoon ons eigen testprogramma afgewerkt en besteden geen aandacht aan de andere teams. Er zijn hier namelijk geen polepositions of punten te verdelen tijdens de testweken. We hebben simpelweg ons programma afgewerkt en zijn heel blij met wat we deze week hebben bereikt. We hebben goede week gehad. Nu moeten we goed de data gaan bestuderen en volgende week terugkomen, andere dingen doen en nog sneller zijn", aldus de Haas-baas.

Met medewerking van Aaron Deckers.

0 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem