© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas-teambaas: 'Testen in Bahrein logistieke nachtmerrie'

28 feb. 2018 13:51 Jan van der Burgt 0 reacties
Nu de wintertests onder invloed van het winterse weer wat rommelig verlopen, gaan er stemmen op om de wintertest in de toekomst de verplaatsen, bijvoorbeeld naar Bahrein. Geen goed idee, zo oordeelt Haas-teambaas Günther Steiner.

Steiner ziet niets in wintertest buiten Europa

In het verleden werden er al wintertests georganiseerd in Bahrein, maar als het aan Haas-teambaas Günther Steiner ligt, blijft dat iets van het verleden. De praktische en financiële bezwaren wegen wat hem betreft niet op tegen goed-weer-garantie.

Autosport citeert: "Natuurlijk spelen de kosten een belangrijke rol", aldus Steiner die het daarmee vooral opneemt voor de wat kleinere teams in de Formule 1.

"Maar vooral ook de logistieke kant brengt nachtmerries met zich mee. Mensen hebben er geen idee van wat voor operatie het is om almaar nieuwe onderdelen te versturen van de fabriek naar het circuit."

Waar al het transport richting Barcelona via de weg plaatsvindt, moeten de onderdelen richting Bahrein worden ingevlogen en dat moet je niet willen, meent Steiner.

"Over de weg kan een vrachtwagen hier binnen acht uur zijn en die vrachtwagens rijden ook daadwerkelijk af en aan. Maar ga je voor transport door de lucht, dan krijg je al gauw dat de grotere teams meer middelen hebben om elke dag een vlucht heen en weer te laten gaan."

Een oplossing voor het acute probleem van slecht weer in Barcelona komt er in ieder geval niet. Niet alle teams gingen akkoord met het voorstel om een extra testdag in te lossen aan het eind van deze week.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen