Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas tempert verwachtingen voor 2022: "Zelfs een klein gat is lastig te dichten"

Haas heeft 2021 volledig laten schieten om de focus te leggen op het Formule 1-seizoen van 2022, maar ook dit jaar ziet teambaas Gunther Steiner het somber in. Pas over een aantal jaren moet de Amerikaanse renstal 'echt' mee kunnen doen.

Schumacher Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © n365/michaelpotts

Er kan gerust gezegd worden dat Haas in 2021 voor spek en bonen meedeed, want er werd geen aandacht gegeven aan de bolide van het afgelopen Formule 1-seizoen. Het resultaat? Mick Schumacher en Nikita Mazepin reden vrijwel altijd op de twee laatste posities. In 2022 moet het beter gaan, maar heel optimistisch is teambaas Guenther Steiner nog niet.

De nieuwe reglementen moeten echter wel een paar mogelijkheden bieden, al verwacht de Haas-teambaas niet ineens mee te doen met de grotere F1-teams. "Ik zou al blij zijn als de regels een mogelijkheid voor ons bieden", zegt hij tegen Motorsport Total. "Maar helaas gelden die mogelijkheden voor iedereen. Het is verder wel goed voor ons, want als we met de huidige reglementen door waren gegaan, dan was het lastig geworden."

"We beginnen in ieder geval ongeveer op hetzelfde niveau. De grotere teams zullen meer momentum hebben, vooral in het begin door het budgetplafond. Uiteindelijk komt alles wat dichter bij elkaar en hebben we een kans om een inhaalslag te maken", analyseert Steiner. "Hopelijk beginnen we gelijk goed en kunnen we daarop bouwen."

'De gaten zijn kleiner, maar lastiger'

Met de nieuwe reglementen in de F1 krijgen de teams minder vrijheid met het ontwerpen en bouwen van bolides. Dit kan een voordeel zijn voor kleinere teams zoals Haas, maar Steiner blijft voorzichtig met zijn voorspellingen. "In theorie moet het wat meer gebalanceerd zijn, maar je kan nog steeds ontwikkelen op vlakken welke het verschil kunnen maken."

"Het gat (tussen de teams, red.) zal misschien kleiner zijn, maar vervolgens wordt zelfs een klein gat erg lastig om te dichten. Hopelijk lukt het ons om dat voor elkaar te krijgen in een periode van een paar jaar", aldus de teambaas van de Amerikaanse renstal. Het opofferen van het vorige seizoen geeft dus geen enorme voorsprong aan Haas, als we de woorden van Steiner mogen geloven.

Ook interessant:

Verstappen gaat exclusieve samenwerking aan met Viaplay

Max en Jos Verstappen hebben een exclusieve deal met Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1-uitzendingen vanaf 2022 gaat verzorgen in Nederland. De fans worden getrakteerd op exclusieve content en een uniek kijkje in het leven van de regerend wereldkampioen.

3 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"