Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas vandaag op jacht naar verloren punten in zaak-Grosjean

Als zesde kwam Romain Grosjean over de eindstreep in de Grand Prix van Italië, maar de acht bijbehorende punten staan niet achter zijn naam. De Fransman werd kort na de wedstrijd gediskwalificeerd vanwege een technische onregelmatigheid.

Haas besloot een beroep tegen de beslissing aan te spannen en dit beroep wordt vandaag (donderdag) behandeld door het International Court of Appeal. In een eerder stadium liet Haas-teambaas Guenther Steiner weten dat het 'twee kanten op kan gaan'.

Mochten de acht verloren punten alsnog terug worden gegeven aan Haas, dan kan de vijfde plaats in de eindrangschikking van 2018 de Amerikaanse stal haast niet meer ontgaan. De voorsprong op nummer zes McLaren bedraagt nu 22 WK-punten, wat er dertig kunnen worden als Grosjeans zesde plek in ere wordt hersteld. Grosjean werd gediskwalificeerd omdat de vloer van zijn Haas VF-18 niet aan de reglementen voldeed. De wagen werd pas na de race uit de uitslag gehaald, terwijl de Fransman al het hele weekend met de illegale configuratie had gereden. De onreglementaire vloer kwam pas aan het licht toen Haas' concurrent Renault de wedstrijdleiding er op had geattendeerd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi