Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Haas vandaag op jacht naar verloren punten in zaak-Grosjean

Als zesde kwam Romain Grosjean over de eindstreep in de Grand Prix van Italië, maar de acht bijbehorende punten staan niet achter zijn naam. De Fransman werd kort na de wedstrijd gediskwalificeerd vanwege een technische onregelmatigheid.

Haas besloot een beroep tegen de beslissing aan te spannen en dit beroep wordt vandaag (donderdag) behandeld door het International Court of Appeal. In een eerder stadium liet Haas-teambaas Guenther Steiner weten dat het 'twee kanten op kan gaan'.

Mochten de acht verloren punten alsnog terug worden gegeven aan Haas, dan kan de vijfde plaats in de eindrangschikking van 2018 de Amerikaanse stal haast niet meer ontgaan. De voorsprong op nummer zes McLaren bedraagt nu 22 WK-punten, wat er dertig kunnen worden als Grosjeans zesde plek in ere wordt hersteld.

Grosjean werd gediskwalificeerd omdat de vloer van zijn Haas VF-18 niet aan de reglementen voldeed. De wagen werd pas na de race uit de uitslag gehaald, terwijl de Fransman al het hele weekend met de illegale configuratie had gereden. De onreglementaire vloer kwam pas aan het licht toen Haas' concurrent Renault de wedstrijdleiding er op had geattendeerd.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent