Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Haas vandaag op jacht naar verloren punten in zaak-Grosjean

Als zesde kwam Romain Grosjean over de eindstreep in de Grand Prix van Italië, maar de acht bijbehorende punten staan niet achter zijn naam. De Fransman werd kort na de wedstrijd gediskwalificeerd vanwege een technische onregelmatigheid.

Haas besloot een beroep tegen de beslissing aan te spannen en dit beroep wordt vandaag (donderdag) behandeld door het International Court of Appeal. In een eerder stadium liet Haas-teambaas Guenther Steiner weten dat het 'twee kanten op kan gaan'.

Mochten de acht verloren punten alsnog terug worden gegeven aan Haas, dan kan de vijfde plaats in de eindrangschikking van 2018 de Amerikaanse stal haast niet meer ontgaan. De voorsprong op nummer zes McLaren bedraagt nu 22 WK-punten, wat er dertig kunnen worden als Grosjeans zesde plek in ere wordt hersteld.

Grosjean werd gediskwalificeerd omdat de vloer van zijn Haas VF-18 niet aan de reglementen voldeed. De wagen werd pas na de race uit de uitslag gehaald, terwijl de Fransman al het hele weekend met de illegale configuratie had gereden. De onreglementaire vloer kwam pas aan het licht toen Haas' concurrent Renault de wedstrijdleiding er op had geattendeerd.

Wint Oranje van Qatar? Ontvang liefst 50 keer jouw inzet! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Claim nu jouw Oranje Boost
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Ferrari en teambaas Binotto uit elkaar