Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas verklapt bezetting wintertestweken, Fittipaldi mag rijden

Als eerste van de tien Formule 1-teams presenteerde Haas haar nieuwe bolide en als eerste van de tien Formule 1-teams heeft de Amerikaanse stal haar bezetting voor de aanstaande wintertestweken bekendgemaakt.

Haas F1-veteraan Romain Grosjean zal als eerste de nieuwe VF-19 aan de tand voelen als hij op maandag de bolide de baan op stuurt. Een dag later, op de dinsdag, neemt Kevin Magnussen plaats in het zitje.

Op woensdag stapt opnieuw Grosjean in, maar slechts voor een halve dag. In de middag is het namelijk testcoureur Pietro Fittipaldi die in de de auto stapt, om daar op donderdagmorgen direct een vervolg aan te geven. Kevin Magnussen mag de resterende uren op donderdagmiddag voor zijn rekening nemen. Fittipaldi krijgt de testkilometers aangeboden van Haas om het realisme van de simulator te spiegelen aan de werkelijkheid: "Het is van het grootste belang om Pietro in de auto te hebben om te kunnen bepalen of we goed op weg zijn met het simulatorprogramma", aldus teambaas Guenther Steiner. In de tweede testweek moet de jonge Braziliaan langs de zijlijn toekijken. Magnussen en Grosjean verdelen de vier testdagen dan namelijk met zijn tweetjes. De Deen trapt op dinsdag 26 februari af, of op donderdag terug te keren achter het stuur. Zodoende is Grosjean op woensdag en vrijdag te bewonderen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi