Haas verliest beroep: diskwalificatie Grosjean GP Italië blijft staan

02 nov. 2018 10:27 René Oudman 0 reacties
Slecht nieuws voor het team van Haas: het beroep tegen de diskwalificatie van Romain Grosjean is verloren. De Franse coureur in Amerikaanse dienst werd uit de uitslag van de Italiaanse Grand Prix van twee maanden geleden geschrapt, omdat zijn vloer niet aan de reglementen zou voldoen.

Het team van Renault, de grote rivaal van Haas in het seizoen 2018, had de wedstrijdleiding er in Monza op geattendeerd dat Haas met andere vloeren rondreed. Doordat Grosjean werd gediskwalificeerd verloor Haas acht waardevolle WK-punten en won Renault er twee, omdat Carlos Sainz van P9 naar P8 promoveerde.

De uitslag zoals deze na het verwijderen van Grosjean te zien was blijft zodoende in de geschiedenisboeken staan, Grosjean is zijn zesde plaats en de acht bijbehorende WK-punten officieel kwijt en zal deze niet meer terug kunnen krijgen. Zodoende verandert er niets aan de huidige tussenstanden in beide WK's: Renault behoudt haar voorsprong van dertig punten, die als de diskwalificatie ongeldig was verklaard werd gekortwiekt naar twintig punten.

Naast Renault mag ook Sergey Sirotkin zich gelukkig prijzen. De Rus is een van de mazzelaars van de beslissing van het International Court of Appeal, het hooggerechtshof van de autosport. Sirotkin kwam in Monza namelijk als elfde over de meet, maar scoorde zijn eerste en enige WK-punt van dit seizoen nadat hij werd gepromoveerd door de uitsluiting van Grosjean. Deze mag hij dus behouden.

Eén van de leden van het International Court of Appeal die in deze casus was betrokken, was de Nederlandse advocaat Harry Duijm. Racingnews365 sprak Duijm kortgeleden uitvoerig over zijn werkzaamheden voor het ICA.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen