Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Haas verrast door vele 'teleurstellende' problemen met Ferrari-materiaal

Guenther Steiner is verrast door de problemen met de Ferrari-motor in de Haas-bolide. Tijdens de Grand Prix van Canada moest het Amerikaanse team opnieuw één van de auto's binnen halen na problemen met de Italiaanse krachtbron.

Binotto Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor de zoveelste keer dit seizoen moest één van de Haas-bolides de race vroegtijdig beëindigen door motorproblemen. In Canada zag het er op zaterdag rooskleurig uit voor het Amerikaanse team toen Kevin Magnussen zich als vijfde en Mick Schumacher als zesde kwalificeerden. Het was daarmee hun beste kwalificatie ooit in de Formule 1.

Maar tijdens de race ging het helemaal mis. Magnussen had in de openingsronde schade opgelopen aan zijn voorvleugel waarna de FIA besloot dat hij deze moest vervangen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor Schumacher was de race nog teleurstellender. Het leek erop dat de jonge Duitser een goed aantal punten ging scoren, maar in ronde 20 kwamen opnieuw motorproblemen om de hoek kijken, wat resulteerde in een DNF.

Voordat deze catastrofe plaatsvond, liet Haas-teambaas Guenther Steiner eerder dat weekend al weten "een beetje verrast" te zijn omtrent het gebrek aan betrouwbaarheid van de Ferrari-motoren. "De eerste vijf races en het testen gingen best goed. Maar ineens kwamen er grote problemen. Dus ja, het verraste me een beetje", vertelde hij ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365.

Alleen Ferrari zelf kan het oplossen

De grote motorproblemen van Haas blijven zich dus maar aanhouden, maar volgens Steiner is er niets wat hij kan doen. Alles ligt namelijk in de handen van motorleverancier Ferrari. "Ik weet niet echt eens wat er als eerst kapot ging in de auto van Kevin in Bakoe. Het is één van die dingen waar je niet veel moeite insteekt om erachter te komen wat het probleem was. Maar zelfs al wist ik wat het probleem was, dan kan ik het niet oplossen."

"Ze (Ferrari) hebben nog geen verklaring kunnen geven en als ze die wel hadden, dan was het probleem opgelost. Ik denk dat ze het aan het onderzoeken zijn, want het is net zo teleurstellend voor hen als voor ons. Misschien zelfs wel meer voor hen omdat zij aan het strijden zijn voor het kampioenschap."

Ook interessant:

Verstappen krijgt waarschuwing: 'Dan kan Leclerc echt gaan aanvallen'

In deze video bespreken we Ferrari die Verstappen waarschuwt, Red Bull die rekening houdt met Mercedes, Horner die terug kijkt op het heftige 2021 seizoen met Wolff, Gasly die zijn contract heeft verlengd en Madrid die een Grand Prix wil organiseren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"