Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas verrast door vele 'teleurstellende' problemen met Ferrari-materiaal

Guenther Steiner is verrast door de problemen met de Ferrari-motor in de Haas-bolide. Tijdens de Grand Prix van Canada moest het Amerikaanse team opnieuw één van de auto's binnen halen na problemen met de Italiaanse krachtbron.

Voor de zoveelste keer dit seizoen moest één van de Haas-bolides de race vroegtijdig beëindigen door motorproblemen. In Canada zag het er op zaterdag rooskleurig uit voor het Amerikaanse team toen Kevin Magnussen zich als vijfde en Mick Schumacher als zesde kwalificeerden. Het was daarmee hun beste kwalificatie ooit in de Formule 1. Maar tijdens de race ging het helemaal mis. Magnussen had in de openingsronde schade opgelopen aan zijn voorvleugel waarna de FIA besloot dat hij deze moest vervangen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor Schumacher was de race nog teleurstellender. Het leek erop dat de jonge Duitser een goed aantal punten ging scoren, maar in ronde 20 kwamen opnieuw motorproblemen om de hoek kijken, wat resulteerde in een DNF. Voordat deze catastrofe plaatsvond, liet Haas-teambaas Guenther Steiner eerder dat weekend al weten "een beetje verrast" te zijn omtrent het gebrek aan betrouwbaarheid van de Ferrari-motoren. "De eerste vijf races en het testen gingen best goed. Maar ineens kwamen er grote problemen. Dus ja, het verraste me een beetje", vertelde hij ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365.

Alleen Ferrari zelf kan het oplossen

De grote motorproblemen van Haas blijven zich dus maar aanhouden, maar volgens Steiner is er niets wat hij kan doen. Alles ligt namelijk in de handen van motorleverancier Ferrari. "Ik weet niet echt eens wat er als eerst kapot ging in de auto van Kevin in Bakoe. Het is één van die dingen waar je niet veel moeite insteekt om erachter te komen wat het probleem was. Maar zelfs al wist ik wat het probleem was, dan kan ik het niet oplossen." "Ze (Ferrari) hebben nog geen verklaring kunnen geven en als ze die wel hadden, dan was het probleem opgelost. Ik denk dat ze het aan het onderzoeken zijn, want het is net zo teleurstellend voor hen als voor ons. Misschien zelfs wel meer voor hen omdat zij aan het strijden zijn voor het kampioenschap."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez