Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Guenther Steiner

Haas opent de jacht op Mercedes: "De Ferrari-motor is nu de beste motor"

Guenther Steiner is enorm tevreden na een sterke start van het Formule 1-seizoen. Het resultaat is volgens hem te danken aan de goede opbouw naar 2022 en een razendsnelle Ferrari-krachtbron.

Magnussen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Met een zevende startplaats voor Kevin Magnussen en P12 voor Mick Schumacher kan Haas zeer tevreden zijn over de start van 2022. Teambaas Guenther Steiner legt uit dat dit het gevolg is van volledig focus op dit Formule 1-seizoen. Vorig jaar hebben ze laten varen en dit pakt nu uit voor de Amerikaanse renstal.

"Ik hoopte hier al op", zo trapt Steiner af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "We zeiden al dat we terug zouden zijn en dit hebben we ook gedaan! Het komt niet door mij, maar door het hele team. Iedereen geloofde in deze missie: laat 2021 gaan en concentreer je op 2022. We hadden het plan en we hebben dit plan uitgevoerd."

Steiner: '2021 heeft nooit plaatsgevonden'

In 2020 besloot Haas om het daaropvolgende jaar 'over te slaan' en focus te leggen op het huidige Formule 1-seizoen, waar de technische reglementen op de schop zijn gegaan. Het plan pakte uit, want met een ontwikkelingsvoorsprong op een aantal andere teams lijken ze nu vanaf de achterhoede naar de top tien te klimmen.

Hier houdt het volgens Steiner nog niet op. "Ik denk dat we nog meer uit de auto kunnen halen, want de testdagen waren niet ideaal. We hebben maar de helft van de kilometers gereden dan de concurrenten." De Haas-teambaas legt uit dat er daardoor geen tijd was om te spelen met de set-up van de auto.

"Maar uiteindelijk hebben we een goede auto. Weet je, 2021 is nooit gebeurd! Je ziet het aan de coureurs... We zijn gestopt na 2020 en nu zijn we in 2022. Vorig jaar heeft nooit plaatsgevonden!" Het succes van Haas in de kwalificatie is volgens Steiner mede te danken aan de krachtbron van Ferrari: "Ik denk dat de Ferrari-motor nu de beste motor van het veld is!"

Russell kan het lastig krijgen tijdens de GP van Bahrein

Met P7 voor Magnussen ziet Steiner kansen voor de GP van Bahrein. Achter Magnussen, op de negende plaats, start Mercedes-coureur George Russell. "Ik denk dat de meeste mensen om ons heen dezelfde snelheid hebben", analyseert de Haas-teambaas. Russell had volgens Steiner iets hoger moeten staan, maar dat maakt in de race niet veel uit.

"De Mercedes gaat niet zomaar voorbij rijden als in de voorgaande jaren. We staan niet op deze positie door anderen, maar we staan hier omdat we het verdiend hebben."

De teambaas denkt dat er nog meer mogelijk is voor Haas. "De longruns van Kevin waren heel goed, dus ik hoop dat we misschien nog progressie kunnen boeken."

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull