Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas voert druk op Magnussen licht op: "Vijf races"

Rijdt Kevin Magnussen ook volgend jaar voor Haas F1? Teambaas Guenther Steiner lijkt daar wel voor te porren, met wel op bepaalde voorwaarden. En aan die voorwaarden moet de Deen snel gaan voldoen.

Kevin Magnussen werd begin 2022 plots gecontracteerd als teruggekeerd Haas F1-coureur, nadat het team de banden met Nikita Mazepin verbrak. Hij presteerde goed in een jaar waarin het team ook boven verwachting presteerde. Dit jaar echter heeft Magnussen het moeilijker. Hij wordt verslagen door teamgenoot Nico Hulkenberg en dat steekt hem, zo verklapt teambaas Guenther Steiner. In een interview met Mirror Sport geeft Steiner aan graag door te willen met Magnussen, maar hij hangt daar wel een belangrijke 'mits' aan: "We weten allemaal waar Kevin toe in staat is, maar we hebben allemaal dat steuntje in de rug nodig. Hij is op dit moment niet happy met het feit dat hij achter Nico zit. In de kwalificaties is hij niet tevreden. Ja, hij is blij voor het team en hij weet dat hij over de auto beschikt om het mee te doen, maar het moet er nog uit komen." Magnussen krijgt nog enkele races de tijd om zijn toekomst in één klap veilig te stellen: "Uiteindelijk draait het allemaal om de prestaties, maar momenteel ben ik er rustig onder. Ik wil het nog zeker vijf races aankijken om dan te kijken waar we staan en om dan eens over de toekomst na te gaan denken."

Haas F1 wil de line-up voor 2024 sneller rond hebben dan die van dit jaar. In 2022 immers bleef men Mick Schumacher lang de tijd gunnen om zich te bewijzen: "Hopelijk kunnen we dit jaar voor de zomerstop onze plannen bevestigen, want zo'n situatie als vorig jaar is in mijn ogen onwenselijk." Steiner is vol vertrouwen dat Magnussen nog gaat laten zien wat het team van hem wil zien: "Daar ben ik vrij zeker van. Hij heeft het talent ervoor en heeft eerder al laten zien dat hij het kan. Hij moet zijn rug rechten en alles eruit zien te halen. Het is nu met een ervaren teamgenoot ook makkelijker om binnen het team te vragen: 'hoe doet hij dit of dat?'. Ze hebben toegang tot elkaars data en die kunnen ze ook inzien. Dat hij dat doet, toont aan dat hij er echt voor wil gaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"