Haas: "We gaan Renault pakken, op de baan of via de rechtszaal"

03 okt. 2018 09:00 René Oudman 1 reacties
Met tachtig punten uit zestien Grands Prix is 2018, ongeacht het resultaat van de laatste vijf wedstrijden, nu al het meest succesvolle seizoen uit de korte Formule 1-geschiedenis van Haas. Het Amerikaanse team, dat in 2016 debuteerde in de koningsklasse, bezet momenteel de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

De achterstand op nummer vier Renault bedraagt echter slechts elf puntjes en aangezien de Franse brigade het de laatste races lastig heeft, wil Haas-teambaas Guenther Steiner de vierde plaats nog niet uit zijn hoofd zetten.

Bovendien heeft Haas nog een beroep lopen, waar pas over vier weken uitspraak in wordt gedaan. Romain Grosjean werd namelijk gediskwalificeerd na de Grand Prix van Italië, een race waarin hij als zesde over de eindstreep kwam. Mocht Haas de acht puntjes van Grosjean terugkrijgen - waardoor Carlos Sainz (Renault) terugvalt van P8 naar P9 - dan bedraagt de achterstand ineens nog maar één punt.

"We hebben twee kansen", laat Steiner in de week tussen de Russische en Japanse Grand Prix weten, "we kunnen Renault op de baan inhalen of we kunnen ze via de rechtszaal inhalen. We zullen ons op beide vlakken inzetten, hopelijk kunnen we het op beide vlakken waarmaken."

In de laatste vier races, die allen na de zomerstop werden gehouden, is de voorsprong van Renault enigszins stabiel gebleven. De Franse equipe scoorde negen punten (in Italië werd Sainz achtste, in Singapore werd Sainz achtste en Hülkenberg tiende) in die tijd: Haas mocht dertien punten bijschrijven (Grosjean en Magnussen zevende en achtste in België, Magnussen achtste in Rusland).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen