© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas: "We zijn niet op zoek, maar houden ogen wel open"

31 jul. 2018 15:45 René Oudman 0 reacties
Met Kevin Magnussen en Romain Grosjean heeft Haas de meest uiteenlopende rijdersline-up van 2018. De ene coureur presteert bijzonder constant, de ander juist bijzonder inconsistent. Dat Magnussen mag blijven lijkt geen hogere wiskunde, wie naast de Deen aantreedt in 2019 is echter nog een groot vraagteken.

"Wij zijn niet aan het shoppen, ofzo", lacht de teambaas van Haas, Guenther Steiner, tegenover Planet-F1. "Er zijn wel veel mensen bij ons aan het shoppen, laat ik het zo zeggen. Mensen willen weten wat onze plannen zijn voor 2019. Praten betekent trouwens niet meteen tekenen. Na de zomervakantie zullen we knopen door gaan hakken, maar op het moment wil ik daar nog niet aan denken."

De markt zit momenteel behoorlijk vast, aangezien Ferrari nog geen besluit heeft genomen voor 2019. "Natuurlijk zijn ook wij afhankelijk van wat Ferrari gaat doen, en ook waarvoor Renault kiest. Pas als de fabrikanten zeker zijn, kunnen de kleintjes, zoals wij, in actie komen. Ik wil niet zeggen dat we per se moeten wachten op hun, maar meestal zetten de moves van de toprijders de markt in werking."

Zodoende kan Haas nog weinig melden over haar samenstelling voor het volgende Formule 1-seizoen. "Op dit moment gebeurt er nog niets, omdat niemand nog een keuze heeft gemaakt." Namen die in het geruchtencircuit worden genoemd als mogelijke vervanger van Grosjean zijn onder meer Force India-coureur Sergio Pérez, Formule 2-kampioenschapsleider George Russell en Ferrari-reserve Antonio Giovinazzi.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen