Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

'Haas eist nog meer miljoenen van bedrijf Mazepin'

Nadat de Russische invase in Oekraïne eind februari begon, zette Haas Nikita Mazepin op straat en verbrak het alle banden met de Russische hoofdsponsor Uralkali. Beide partijen willen geld zien van elkaar.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas
Haas en voormalig hoofdsponsor Uralkali willen geld zien. De twee partijen zijn verwikkeld in een juridische strijd, nadat het Formule 1-team de Russische partij aan de kant zette toen Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen.

Het bedrijf van Dmitry Mazepin, de vader van Nikita, had haar sponsorbedrag voor dit jaar al voldaan en wil dat terugzien, maar Haas is niet van plan om ook maar een cent terug te sturen. "Haas heeft dit seizoen haar verplichtingen aan ons niet voldaan. Uralkali verzoekt Haas dan ook om al het geld terug te betalen dat ze hebben gekregen voor 2022", zo riepen de Russen ruim een maand geleden.

Uralkali wil 13 miljoen dollar terug

Haas heeft dat verzoek inmiddels afgewezen, zo schrijft Autosport, dat een brief inzag die de Amerikaanse renstal opstuurde naar de Russen. Uralkali wilde namelijk 13 miljoen dollar sponsorgeld terugzien.

Haas reageerde daarop dat ze het recht hadden om de deal eenzijdig op te zeggen vanwege een clausule in het contract. Daarin zou staan dat Uralkali Haas niet in verlegenheid mag brengen of schade mag berokkenen. Het feit dat Mazepin nauwe banden had met het Kremlin en er sancties zijn opgelegd door de EU, zorgden er volgens Haas voor dat de clausule geactiveerd kon worden.

Haas wil 8 miljoen euro extra

In plaats van het terugbetalen van de dertien miljoen dollar, wil Haas daarbovenop nog een schadevergoeding zien van Uralkali. Het team meent namelijk 8 miljoen euro te zijn misgelopen vanwege het verscheurde contract.

Volgens het contract zou Uralkali een van Mazepins F1-bolides van 2021 krijgen, maar Haas weigert dat te doen totdat het de 8 miljoen euro tegemoet ziet komen.

RacingNews365 heeft Haas om een reactie gevraagd.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen