Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

'Haas eist nog meer miljoenen van bedrijf Mazepin'

Nadat de Russische invase in Oekraïne eind februari begon, zette Haas Nikita Mazepin op straat en verbrak het alle banden met de Russische hoofdsponsor Uralkali. Beide partijen willen geld zien van elkaar.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas
Haas en voormalig hoofdsponsor Uralkali willen geld zien. De twee partijen zijn verwikkeld in een juridische strijd, nadat het Formule 1-team de Russische partij aan de kant zette toen Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen.

Het bedrijf van Dmitry Mazepin, de vader van Nikita, had haar sponsorbedrag voor dit jaar al voldaan en wil dat terugzien, maar Haas is niet van plan om ook maar een cent terug te sturen. "Haas heeft dit seizoen haar verplichtingen aan ons niet voldaan. Uralkali verzoekt Haas dan ook om al het geld terug te betalen dat ze hebben gekregen voor 2022", zo riepen de Russen ruim een maand geleden.

Uralkali wil 13 miljoen dollar terug

Haas heeft dat verzoek inmiddels afgewezen, zo schrijft Autosport, dat een brief inzag die de Amerikaanse renstal opstuurde naar de Russen. Uralkali wilde namelijk 13 miljoen dollar sponsorgeld terugzien.

Haas reageerde daarop dat ze het recht hadden om de deal eenzijdig op te zeggen vanwege een clausule in het contract. Daarin zou staan dat Uralkali Haas niet in verlegenheid mag brengen of schade mag berokkenen. Het feit dat Mazepin nauwe banden had met het Kremlin en er sancties zijn opgelegd door de EU, zorgden er volgens Haas voor dat de clausule geactiveerd kon worden.

Haas wil 8 miljoen euro extra

In plaats van het terugbetalen van de dertien miljoen dollar, wil Haas daarbovenop nog een schadevergoeding zien van Uralkali. Het team meent namelijk 8 miljoen euro te zijn misgelopen vanwege het verscheurde contract.

Volgens het contract zou Uralkali een van Mazepins F1-bolides van 2021 krijgen, maar Haas weigert dat te doen totdat het de 8 miljoen euro tegemoet ziet komen.

RacingNews365 heeft Haas om een reactie gevraagd.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde