Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas wil coureurs 2019 binnen paar weken bekendmaken

Haas F1 hoopt binnen een paar weken naar buiten te kunnen brengen wie er in 2019 voor het team zullen rijden. De verwachting is dat Kevin Magnussen veilig is, maar Romain Grosjean heeft dit seizoen mogelijk te weinig laten zien om zijn plekje te behouden.

"We willen niet al te lang meer met dit vraagstuk blijven zitten, dus we hopen binnen enkele weken bekend te kunnen maken wie er in 2019 voor Haas rijden", zo laat Günther Steiner in gesprek met de media, waaronder Racingnews365 , weten. "Op dit moment is er nog niks rond, maar we werken langzaam maar zeker naar een beslissing toe, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen. We willen echter snel duidelijkheid hebben, ook omdat onze werknemers graag willen weten wie er in 2019 in de auto's zitten."

De in onmin geraakte Santino Ferrucci is ondertussen nog altijd aan Haas F1 verbonden, zo geeft Steiner te kennen. De Amerikaan maakte zich op Silverstone in de Formule 2 onmogelijk door onder andere met opzet tegen zijn teamgenoot aan te rijden. Hij werd door zijn Formule 2-team aan de kant gezet, maar Haas houdt 'voorlopig' nog vast aan zijn ontwikkelingscoureur: "Santino probeert carrière te maken in de Formule 1 en het is niet aan ons die carrière te gronde te richten. We zijn heel benieuwd wat hij in de Indycar Series gaat laten zien."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'