© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Haas wil geen pay driver in het team

08 sep. 2017 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
De Amerikaanse renstal Haas F1 timmert sinds twee seizoenen aan de weg in de Formule 1. Zoals elk beginnend team ondervindt ook Haas F1 dat de leerschool van de Formule 1 keihard is.

Haas F1 vindt een betalende coureur minder kwaliteit hebben

Toch heeft Haas F1 zich al duidelijk laten zien in de Formule 1. Met name tijdens hun debuutjaar in 2016 scoorde het team dankzij Romain Grosjean een paar fraaie resultaten. Dit jaar rijdt de renstal met Grosjean en Magnussen. Beide coureurs behoren niet tot de lichting rijders die met een zak geld een stoeltje in de Formule 1 hebben bemachtigd.

Teambaas Haas wil een betalende coureur in de toekomst niet direct uitsluiten maar ziet het liever niet gebeuren.

"Helemaal uitsluiten doe ik het niet maar voor het business model van een Formule 1 team heeft het geen toegevoegde waarde. Het kost pakweg zo'n 60 miljoen dollar per jaar om een F1 auto te laten racen. Als een coureur dan 5 miljoen meebrengt, dan heb je nog altijd een gat van 55 miljoen dollar in de begroting."

Daarnaast is Haas van mening dat over het algemeen de kwaliteit van een dergelijke rijder minder is. Haas F1 wil het liefst op eigen kracht succesvol zijn in de Formule 1 maar sluit een verdere samenwerking met partner Ferrari niet uit.

"Wij zijn van mening dat we gewoon punten moeten scoren zodat we prijzengeld verdienen om vooruit te komen in deze sport. Zo werkt ons business model. Onze partner Ferrari heeft daar alle begrip voor. Het is wat dat betreft goed mogelijk dat we in de toekomst één van hun rijders een kans geven binnen ons team."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen