Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas wil geen pay driver in het team

De Amerikaanse renstal Haas F1 timmert sinds twee seizoenen aan de weg in de Formule 1. Zoals elk beginnend team ondervindt ook Haas F1 dat de leerschool van de Formule 1 keihard is.

Toch heeft Haas F1 zich al duidelijk laten zien in de Formule 1. Met name tijdens hun debuutjaar in 2016 scoorde het team dankzij Romain Grosjean een paar fraaie resultaten. Dit jaar rijdt de renstal met Grosjean en Magnussen. Beide coureurs behoren niet tot de lichting rijders die met een zak geld een stoeltje in de Formule 1 hebben bemachtigd. Teambaas Haas wil een betalende coureur in de toekomst niet direct uitsluiten maar ziet het liever niet gebeuren. "Helemaal uitsluiten doe ik het niet maar voor het business model van een Formule 1 team heeft het geen toegevoegde waarde. Het kost pakweg zo'n 60 miljoen dollar per jaar om een F1 auto te laten racen. Als een coureur dan 5 miljoen meebrengt, dan heb je nog altijd een gat van 55 miljoen dollar in de begroting."

Daarnaast is Haas van mening dat over het algemeen de kwaliteit van een dergelijke rijder minder is. Haas F1 wil het liefst op eigen kracht succesvol zijn in de Formule 1 maar sluit een verdere samenwerking met partner Ferrari niet uit. "Wij zijn van mening dat we gewoon punten moeten scoren zodat we prijzengeld verdienen om vooruit te komen in deze sport. Zo werkt ons business model. Onze partner Ferrari heeft daar alle begrip voor. Het is wat dat betreft goed mogelijk dat we in de toekomst één van hun rijders een kans geven binnen ons team."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi