Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen bekritiseert Ferrari om 'menselijke fouten'

Ferrari gaat onderzoeken wat er fout is gegaan tijdens de Grand Prix van Monaco, maar Mika Hakkinen legt alvast uit waar het mis gaat. De Scuderia maakt volgens de tweevoudig wereldkampioen menselijke fouten, vooral in de strategische keuzes tijdens de race.

Met het veiligstellen van de voorste startrij had Ferrari de beste papieren in handen om de Grand Prix van Monaco te winnen, maar na een strategische blunder en een sterke call van Red Bull ging de overwinning naar Sergio Perez. Max Verstappen werd uiteindelijk derde, waardoor Charles Leclerc zelfs het podium misliep. De strategische blunder is volgens voormalig F1-coureur Mika Hakkinen een menselijke fout, welke voorkomen had kunnen worden. "Tijdens de race twijfelde Ferrari op het belangrijkste moment", legt hij uit in zijn column voor Unibet . "Ze haalden Charles naar binnen en lieten hem later nog een stop maken. Ook lieten ze Carlos (Sainz) langer doorrijden dan nodig." Bij de concurrenten ging het juist een stuk beter. "Red Bull had het goed met de strategie, waardoor hun auto's een sprong maakten naar de eerste en derde plaats. Ferrari zegt dat ze gaan analyseren waarom de strategie mis ging, maar ik denk dat de technische analyse minder belangrijk is dan die van de menselijke fouten."

Ferrari maakt fouten onder druk

Hakkinen legt uit waar Ferrari het laat liggen ten opzichte van de directe concurrenten bij Red Bull. "Wat zorgt ervoor dat het ene team het vertrouwen heeft om de juiste beslissing te maken, terwijl een ander team juist twijfelt en het mis heeft? Dat ligt aan de mensen en aan het vertrouwen dat zij hebben wanneer zij onder druk staan." Door de overwinning van Red Bull en de mislukte strategie van Ferrari loopt de Oostenrijkse renstal opnieuw uit in de constructeursstand. Red Bull heeft nu een voorsprong van 36 punten op de Scuderia, terwijl ze met Verstappen bovenaan staan in het coureurskampioenschap. Hier heeft de Nederlander een nipte voorsprong van negen punten op Leclerc.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie