Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Hakkinen: "Botsing met Verstappen kostte Bottas veel in Monaco"

Valtteri Bottas ging in de Grand Prix van Monaco als tweede van start, maar eindigde na een aanvaring met Max Verstappen op de derde plek. Zijn landgenoot Mika Hakkinen is van mening dat hij meer verdiende.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas kwalificeerde zich voor de derde keer dit seizoen achter zijn teamgenoot, ditmaal op een baan waar Mercedes de laatste jaren niet domineerde. De smalle straten en krappe bochten waren de afgelopen jaren de achilleshiel van de Duitse renstal, maar dit jaar was Mercedes ook in het prinsdom ijzersterk. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zag kansen voor zijn Finse landgenoot.

"Monaco was weer eens een prooi voor Mercedes, terwijl dit normaliter een baan is waar concurrenten Red Bull en Ferrari sneller zijn. Dit zal de competitie zorgen baren voor het restant van dit seizoen. Lewis en Valtteri knokten echt met elkaar voor de pole position. De enige reden dat Valtteri de pole niet pakte, was omdat hij tijdens zijn opwarmronde in Q3 door langzamere auto’s opgehouden werd", blikt de Fin terug in zijn column voor Unibet.

Bottas zelf lijkt dit jaar beter opgewassen te zijn tegen teamgenoot Hamilton, nadat hij vorig jaar een moeilijk seizoen kende. Een van de knelpunten van dit seizoen vormen voor de Finse coureur nog zijn starts, zo verloor hij in Spanje direct zijn leidende positie aan zijn teamgenoot. In Monaco liet Bottas zich de kaas niet van het brood eten en liet hij zijn Mercedes staan in de eerste bocht.

"We zagen nog een voorbeeld van hoe sterk Valtteri dit jaar is tijdens de start van de race. Toen Max hem na de start uitdaagde in de eerste bocht, wist hij de Nederlander goed van zich af te houden. Het is echt spijtig dat Verstappen hem in de wielen reed na de pitstop, want anders was Valtteri gewoon tweede geworden. Die botsing en de lekke band als gevolg hebben hem onnodige tijd gekost in race", aldus Hakkinen.

2 reacties

    Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen