Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Hakkinen: “Comeback-race van Verstappen een van de beste in jaren”

De Grand Prix van Oostenrijk zorgde ervoor dat Mika Hakkinen op het puntje van zijn stoel zat. De tweevoudig wereldkampioen is lyrisch over het optreden van Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mika Hakkinen genoot met volle teugen van de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc op de Red Bull Ring. "Wat een fantastische race was dat in Oostenrijk: twee jonge honden die aan kop finishten, volop inhaalacties en een gevecht om de winst tot het bittere einde. Dit was Formule 1 op zijn best! Na die saaie race in Frankrijk, kon deze race op geen beter moment komen", zo laat hij via zijn column op de website van Unibet weten.

Hij was dan ook zwaar onder de indruk van de sterke prestatie van de Nederlander, die een ogenschijnlijk onmogelijke overwinning in de wacht wist te slepen. "De winst van Max was erg vermakelijk om te zien, zeker na die slechte start. Zijn comeback-race was een van de allerbeste in recente jaren. Niets is leuker om te zien, dan een topcoureur die met een competitieve auto een dergelijke opmars weet te maken. Niemand kon hem nog stoppen."

Hakkinen baalde wel dat de wedstrijdleiding de touche tussen Verstappen en Leclerc onderzocht. Hierdoor was pas uren na de race duidelijk of de Nederlander zijn zege mocht behouden. "Het is jammer dat er nog een tijdje een penalty boven het hoofd van Max hing voor zijn winnende inhaalmanoeuvre. In mijn optiek was dit een harde, maar faire inhaalpoging. Toen beide auto’s bij de apex kwamen lag Max voor. Ik begrijp wel waarom Leclerc aan de buitenkant bleef rijden, maar je kan niet inhalen via de uitloopstrook. Het was gewoon goed racen en Max verdiende deze overwinning volledig."

1 reactie