© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hakkinen: 'Ferrari heeft Mercedes ingehaald'

12 jul. 2018 11:18 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor het eerst in jaren is Mercedes niet heer en meester in de Formule 1. Zowel in het individuele kampioenschap als bij de constructeurs kijkt Mercedes momenteel tegen een achterstand aan. Volgens voormalig Formule 1 coureur Mika Hakkinen heeft Ferrari het gat met Mercedes dan ook gedicht.

'Red Bull mengt zich nog in titelstrijd'

Hoewel Mika Hakkinen zelf nooit voor Ferrari heeft gereden, heeft hij menig duel met Ferrari uitgevochten. Daarom durft de tweevoudig wereldkampioen het ook wel aan om een verklaring voor het huidige succes van de Italiaanse renstal te geven.

"Natuurlijk beschikt Ferrari over ongelofelijk veel ervaring in de Formule 1 maar wat hun vooral onderscheid, is hun flexibiliteit. Ze reageren ontzettend snel op problemen en hebben daarnaast de technische en financiële middelen. Ik vind het dan ook echt indrukwekkend hoe ze het gat met Mercedes hebben gedicht. Dat geeft aan hoe hard de mensen in Maranello de afgelopen jaren hebben gewerkt", laat de Fin in zijn column voor Unibet weten.

Volgens Hakkinen heeft Ferrari vooral op het motorisch vlak enorme sprongen gemaakt.

"Qua motor zijn ze nu minstens zo sterk als Mercedes, misschien zelfs nog wel sterker. Het beste bewijs daarvoor wordt geleverd door de goede prestaties van Haas en Sauber die ook met een krachtbron van Ferrari rijden," aldus Hakkinen tegenover Speedweek.

De Fin die ooit stevige gevechten uitvocht met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher verwacht dan ook dat we nog een mooie titelstrijd kunnen verwachten. Een strijd waarbij ook het team van Verstappen en Ricciardo nog zeker niet is uitgeschakeld.

"Het is een goede ontwikkeling dat we nu drie teams hebben die om de overwinning strijden. Ook Red Bull moeten we zeker niet vergeten, hoewel het bij hen vooral afhangt van het type circuit waar wordt gereden. In Silverstone draaide het vooral om het motorvermogen waardoor Red Bull moest afhaken maar in Hongarije bijvoorbeeld verwacht ik dat Red Bull behoorlijk competitief zal zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen