Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: "Ferrari's moeten tegen Mercedes strijden, niet tegen elkaar"

Mika Hakinnen snapt niet dat de Ferrari-coureurs de vrijheid krijgen om tegen elkaar te vechten, terwijl er eigenlijk een directe strijd met Mercedes uitgevochten dient te worden. Wat de Fin betreft is er bij Ferrari een andere mentaliteit nodig om kans te maken op de wereldtitel.

In zijn column voor Unibet geeft Formule 1-icoon Mika Hakkinen aan dat Mercedes en Lewis Hamilton in zijn ogen de terechte lijstaanvoerders zijn: "Ferrari heeft weliswaar de beste auto, het zijn Lewis Hamilton en Mercedes die hun zaakjes het beste voor elkaar hebben", aldus de wereldkampioen van '98 en '99.

Vooral strategisch laat Ferrari in de ogen van Hakkinen teveel steken vallen: "Met nog zeven races te gaan kan Ferrari het zich niet veroorloven om Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen tegen elkaar te laten race. Als ze elkaar niet hadden aangevallen in de eerste ronde van de GP van Italië, hadden ze bijvoorbeeld veel beter als team kunnen verdedigen ten opzichte van Mercedes." "Net als vorig jaar dreigt het weer mis te gaan. Ferrari moet zich enkel en alleen focussen op het racen wil het kans maken op de wereldtitel. En dan bedoel ik niet het racen tegen elkaar, maar als team tegen de Mercedessen." "Het mag duidelijk zijn dat ze bij Mercedes wél doorhebben hoe ze de titel moeten binnenhalen. Daar beschikken ze over het exceptionele talent van Lewis Hamilton. Hij maakt niet de fouten die Sebastian Vettel wel maakt en weet zich bovendien gesteund door een geweldige secondant in de persoon van Valtteri Bottas. Samen namen ze Ferrari op prachtige wijze te grazen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi