© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hakkinen: "Ferrari's moeten tegen Mercedes strijden, niet tegen elkaar"

07 sep. 2018 13:45 Jan van der Burgt 4 reacties
Mika Hakinnen snapt niet dat de Ferrari-coureurs de vrijheid krijgen om tegen elkaar te vechten, terwijl er eigenlijk een directe strijd met Mercedes uitgevochten dient te worden. Wat de Fin betreft is er bij Ferrari een andere mentaliteit nodig om kans te maken op de wereldtitel.

In zijn column voor Unibet geeft Formule 1-icoon Mika Hakkinen aan dat Mercedes en Lewis Hamilton in zijn ogen de terechte lijstaanvoerders zijn: "Ferrari heeft weliswaar de beste auto, het zijn Lewis Hamilton en Mercedes die hun zaakjes het beste voor elkaar hebben", aldus de wereldkampioen van '98 en '99.

Vooral strategisch laat Ferrari in de ogen van Hakkinen teveel steken vallen: "Met nog zeven races te gaan kan Ferrari het zich niet veroorloven om Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen tegen elkaar te laten race. Als ze elkaar niet hadden aangevallen in de eerste ronde van de GP van Italië, hadden ze bijvoorbeeld veel beter als team kunnen verdedigen ten opzichte van Mercedes."

"Net als vorig jaar dreigt het weer mis te gaan. Ferrari moet zich enkel en alleen focussen op het racen wil het kans maken op de wereldtitel. En dan bedoel ik niet het racen tegen elkaar, maar als team tegen de Mercedessen."

"Het mag duidelijk zijn dat ze bij Mercedes wél doorhebben hoe ze de titel moeten binnenhalen. Daar beschikken ze over het exceptionele talent van Lewis Hamilton. Hij maakt niet de fouten die Sebastian Vettel wel maakt en weet zich bovendien gesteund door een geweldige secondant in de persoon van Valtteri Bottas. Samen namen ze Ferrari op prachtige wijze te grazen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen