Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull

Mika Hakkinen werd twee keer wereldkampioen, telkens in wagens ontworpen door Adrian Newey. Hij weet hoe Newey dus denkt en werkt en ziet een verband tussen zijn aangekondigde vertrek bij Red Bull en de enorme terugval in prestaties van het team.

Verstappen race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 1998 en 1999 was Mika Hakkinen de sterkste in de Formule 1. Waarin hij reed? Een McLaren van de hand van Adrian Newey. Het zijn 2 van de 25 wereldtitels die Newey op zijn naam heeft staan. Hakkinnen weet dus uit de eerste hand wat de toegevoegde waarde is van topontwerper Newey bij een team.

Hij vindt het dan ook niet zo verwonderlijk dat nadat Newey zijn vertrek bij het team van Max Verstappen heeft aangekondigd de prestaties een vlucht naar beneden namen en dat de twee wereldtitels van 2024 serieus in gevaar zijn.

"Hoewel Red Bull Racing nu zegt dat het technische team groter is dan één man, is het duidelijk dat het team Adrian de afgelopen twintig jaar echt heeft gekoesterd als technisch leider", zegt Hakkinen in een column bij Unibet

"Hij besloot in april het team te verlaten na de Grand Prix van Japan, toen het team zijn laatste 1-2 scoorde en ook pole position pakte en snelste ronde neerzette. Sindsdien heeft Checo Perez een moeilijk seizoen achter de rug, terwijl Max' laatste overwinning in juni in Barcelona werd behaald."

Hakkinen denkt dat het een met het ander te maken heeft. "Het kan toeval zijn dat de terugval in prestaties van Red Bull plaatsvond in de maand na Adrian's beslissing om ontslag te nemen, maar het is moeilijk te zien hoe een verandering van technisch leiderschap in het midden van het seizoen geen directe invloed heeft gehad."

"Terwijl McLaren het gat met Red Bull Racing in beide kampioenschappen blijft verkleinen, wachten we af of de regerend wereldkampioen de problemen met de RB20 kan oplossen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"