Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen kritisch op rijstijl Verstappen en Hamilton: "Ze snappen dat niet"

Mika Hakkinen vindt dat Lewis Hamilton en Max Verstappen 'enorme risico's' hebben genomen tijdens de titelstrijd in 2021. De tweevoudig wereldkampioen denkt dat ze na een ernstig ongeluk wel wat anders zouden gaan racen.

Silverstone helmet crash Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Max Verstappen

Gedurende het Formule 1-seizoen van 2021 zagen we een aantal spraakmakende crashes bij Max Verstappen en Lewis Hamilton. Meermaals waren de coureurs niet bang om veel risico te nemen, met als gevolg incidenten zoals tijdens de GP van Groot-Brittannië. Verstappen knalde hier met een noodvaart de bandenstapel in na een tik van Hamilton, die in Copse corner in een gaatje dook.

Mika Hakkinen vindt dat de twee enorme risico's nemen tijdens de races. De Fin heeft zelf een horrorcrash meegemaakt in 1995 in Adelaide, waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Beelden daarvan zijn hier te zien.

In gesprek met PA legt hij uit dat hij hierdoor een andere rijstijl heeft als Verstappen en Hamilton. "Is het mijn stijl om te doen wat die twee doen? Niet echt. Dat is zo omdat ik een heel ernstig ongeluk heb gehad. Ik heb heel veel tijd in het ziekenhuis gelegen en ik ken de pijn als het fout gaat."

'Hamilton en Verstappen weten dat niet'

"Deze twee coureurs kennen dat niet", zegt Hakkinen, doelend op een periode in het ziekenhuis met enorm veel pijn. Destijds zei de Fin dat hij op sommige momenten dacht dood te gaan door de pijn. "Ze kennen het niet, dus nemen ze risico's. Enorme risico's. Ze vertrouwen enkel op de veiligheid van de auto en de veiligheid van het circuit."

Ook interessant:

Waar komen de F1-autonamen van Verstappen en collega's vandaan?

De C42, de F1-75, de A522 en noem het maar op.. Waar komen deze autonamen vandaan? We vertellen het je in onderstaande video!

22 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"