Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: "Leclerc heeft een uitvalbeurt van Verstappen nodig"

Charles Leclerc en Ferrari waren oppermachtig in Oostenrijk en dichtten daarmee het gat naar kampioenschapsleider Max Verstappen een klein beetje. Volgens Mika Hakkinen is het niet genoeg en moet de Nederlander een race uitvallen om het gat echt te kunnen dichten en kans te maken op het kampioenschap

In Oostenrijk was Ferrari overduidelijk sneller dan Red Bull om verschillende redenen. Na drie maanden van teleurstellingen won Charles Leclerc eindelijk weer een Grand Prix. Het leek een 1-2 finish te worden voor Ferrari, maar door motorproblemen van de F1-75 van Carlos Sainz bleef dat uit. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen blikt terug op de Grand Prix van Oostenrijk en gaat dieper in op de strijd tussen Ferrari en Charles Leclerc en Red Bull en kampioenschapsleider Max Verstappen. "Ferrari versloeg Red Bull afgelopen weekend en dat zal hen veel vertrouwen geven halverwege het seizoen", vertelt Hakkinen in zijn column op Unibet . "Ferrari heeft hard gewerkt om de snelheid op het rechte stuk te vinden die ze nodig hadden om tegen Red Bull te kunnen vechten. Maar tijdens het GP-weekend in Oostenrijk zagen we ook dat ze beter om konden gaan met de banden op een circuit dat normaal gesproken gunstig is voor Red Bull-bollides."

Werk aan de winkel

Hoewel Ferrari op het moment sneller lijkt te zijn dan Red Bull, is er nog genoeg werk aan de winkel voor de Italiaanse renstal. Het grote probleem waar Ferrari een groot gedeelte van het seizoen tegen aanloopt is nog steeds niet opgelost: de motorproblemen. Voorheen was Leclerc twee keer het haasje en in Oostenrijk moest Sainz de jacht staken op Verstappen door problemen met zijn Ferrari-motor. Deze onzekerheid is volgens Hakkinen het grote struikelblok in de strijd om het kampioenschap met de regerend wereldkampioen van Red Bull. "De motorproblemen van Carlos tonen aan dat Ferrari nog aan de betrouwbaarheid moet werken. Ik ben er zeker van dat ze weten waar de problemen liggen. Charles kan zich niet veroorloven om dit soort problemen nog te hebben als hij het gat naar Max wil dichten. Sterker nog, hij heeft een uitvalbeurt van Verstappen nodig als hij het gat in het wereldkampioenschap echt wil dichten.

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola