Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen: "Leclerc heeft een uitvalbeurt van Verstappen nodig"

Charles Leclerc en Ferrari waren oppermachtig in Oostenrijk en dichtten daarmee het gat naar kampioenschapsleider Max Verstappen een klein beetje. Volgens Mika Hakkinen is het niet genoeg en moet de Nederlander een race uitvallen om het gat echt te kunnen dichten en kans te maken op het kampioenschap

Leclerc Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In Oostenrijk was Ferrari overduidelijk sneller dan Red Bull om verschillende redenen. Na drie maanden van teleurstellingen won Charles Leclerc eindelijk weer een Grand Prix. Het leek een 1-2 finish te worden voor Ferrari, maar door motorproblemen van de F1-75 van Carlos Sainz bleef dat uit.

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen blikt terug op de Grand Prix van Oostenrijk en gaat dieper in op de strijd tussen Ferrari en Charles Leclerc en Red Bull en kampioenschapsleider Max Verstappen. "Ferrari versloeg Red Bull afgelopen weekend en dat zal hen veel vertrouwen geven halverwege het seizoen", vertelt Hakkinen in zijn column op Unibet.

"Ferrari heeft hard gewerkt om de snelheid op het rechte stuk te vinden die ze nodig hadden om tegen Red Bull te kunnen vechten. Maar tijdens het GP-weekend in Oostenrijk zagen we ook dat ze beter om konden gaan met de banden op een circuit dat normaal gesproken gunstig is voor Red Bull-bollides."

Werk aan de winkel

Hoewel Ferrari op het moment sneller lijkt te zijn dan Red Bull, is er nog genoeg werk aan de winkel voor de Italiaanse renstal. Het grote probleem waar Ferrari een groot gedeelte van het seizoen tegen aanloopt is nog steeds niet opgelost: de motorproblemen.

Voorheen was Leclerc twee keer het haasje en in Oostenrijk moest Sainz de jacht staken op Verstappen door problemen met zijn Ferrari-motor. Deze onzekerheid is volgens Hakkinen het grote struikelblok in de strijd om het kampioenschap met de regerend wereldkampioen van Red Bull.

"De motorproblemen van Carlos tonen aan dat Ferrari nog aan de betrouwbaarheid moet werken. Ik ben er zeker van dat ze weten waar de problemen liggen. Charles kan zich niet veroorloven om dit soort problemen nog te hebben als hij het gat naar Max wil dichten. Sterker nog, hij heeft een uitvalbeurt van Verstappen nodig als hij het gat in het wereldkampioenschap echt wil dichten.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"