Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen looft Verstappen en Red Bull: "Wat Ferrari ook probeert, hij gaat er wel voorbij"

Mika Hakkinen is zeer onder de indruk van Max Verstappen en Red Bull. De titelstrijd is volgens de tweevoudig wereldkampioen al klaar. Wat Ferrari ook probeert, Verstappen wint toch wel.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met een gigantische voorsprong van 116 punten leidt Max Verstappen het wereldkampioenschap Formule 1 van 2022. Het lijkt er niet op dat iemand hem nog zal inhalen en het is eigenlijk niet meer de vraag of, maar wanneer de Limburger (alweer) kampioen wordt. De combinatie Verstappen-Red Bull is goud waard, zo weet ook Mika Hakkinen.

In Italië veroverde de Nederlander zijn vijfde opeenvolgende overwinning. Hakkinen heeft alleen maar lovende woorden over voor de regerend kampioen. "Dit weekend was weer een goed voorbeeld van hoe het er aan toe gaat dit seizoen. Charles (Leclerc) kwalificeert zich op pole en Max wint de race", zo trapt hij af in zijn column voor Unibet.

"Charles en zijn Ferrari zijn snel, dat zie je aan zijn 8 poles. De helft. Hij krijgt er veel performance uit over één ronde. Max, ondertussen, heeft maar vier poles, maar zijn race pace is gewoon veel te snel en consistent. De auto is ontzettend goed op het rechte stuk en hij heeft geen problemen met het inhalen. We zagen het in België toen hij won vanaf P14 en nu in Monza vanaf P7. Het lijkt een makkie voor hem."

Hakkinen: "Verstappen in Singapore of in Japan kampioen"

Dat Ferrari een goede auto heeft op zaterdag is volgens Hakkinen leuk, maar logischerwijs veel minder belangrijk dan de wagen op zondag. "Als coureur wil je een snelle raceauto hebben, niet een auto voor één rondje", vervolgt hij. "Ferrari heeft het geweldig gedaan met Charles (in Italië). Ze hebben een alternatieve strategie geprobeerd ten opzichte van Red Bull, maar Max kwam er toch weer voorbij."

"Het is zijn vijfde overwinning op rij. Hij heeft sinds Frankrijk elke Grand Prix gewonnen en Red Bull staat nu wel heel ver voor. Ik verwacht dat hij zijn tweede wereldkampioenschap kan gaan vieren in Singapore of in Japan, tenzij zich nog een incident voordoet", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022