Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen looft Verstappen en Red Bull: "Wat Ferrari ook probeert, hij gaat er wel voorbij"

Mika Hakkinen is zeer onder de indruk van Max Verstappen en Red Bull. De titelstrijd is volgens de tweevoudig wereldkampioen al klaar. Wat Ferrari ook probeert, Verstappen wint toch wel.

Met een gigantische voorsprong van 116 punten leidt Max Verstappen het wereldkampioenschap Formule 1 van 2022. Het lijkt er niet op dat iemand hem nog zal inhalen en het is eigenlijk niet meer de vraag of, maar wanneer de Limburger (alweer) kampioen wordt. De combinatie Verstappen-Red Bull is goud waard, zo weet ook Mika Hakkinen. In Italië veroverde de Nederlander zijn vijfde opeenvolgende overwinning. Hakkinen heeft alleen maar lovende woorden over voor de regerend kampioen. "Dit weekend was weer een goed voorbeeld van hoe het er aan toe gaat dit seizoen. Charles (Leclerc) kwalificeert zich op pole en Max wint de race", zo trapt hij af in zijn column voor Unibet . "Charles en zijn Ferrari zijn snel, dat zie je aan zijn 8 poles. De helft. Hij krijgt er veel performance uit over één ronde. Max, ondertussen, heeft maar vier poles, maar zijn race pace is gewoon veel te snel en consistent. De auto is ontzettend goed op het rechte stuk en hij heeft geen problemen met het inhalen. We zagen het in België toen hij won vanaf P14 en nu in Monza vanaf P7. Het lijkt een makkie voor hem."

Hakkinen: "Verstappen in Singapore of in Japan kampioen"

Dat Ferrari een goede auto heeft op zaterdag is volgens Hakkinen leuk, maar logischerwijs veel minder belangrijk dan de wagen op zondag. "Als coureur wil je een snelle raceauto hebben, niet een auto voor één rondje", vervolgt hij. "Ferrari heeft het geweldig gedaan met Charles (in Italië). Ze hebben een alternatieve strategie geprobeerd ten opzichte van Red Bull, maar Max kwam er toch weer voorbij." "Het is zijn vijfde overwinning op rij. Hij heeft sinds Frankrijk elke Grand Prix gewonnen en Red Bull staat nu wel heel ver voor. Ik verwacht dat hij zijn tweede wereldkampioenschap kan gaan vieren in Singapore of in Japan, tenzij zich nog een incident voordoet", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"