Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Hakkinen luidt noodklok: "Formule 1 heeft permanente wedstrijdleiding nodig"

De Formule 1-wereld raakt maar niet uitgepraat over de straf die Sebastian Vettel aan het einde van de Grand prix Canada kreeg toegekend. Ook Mika Hakkinen mengt zich in de discussie: de Fin vindt dat het tijd is voor verandering in het kamp van de wedstrijdleiding.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Intercontinental GT Challenge

Volgens tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen had iedere coureur op het veelbesproken moment tijdens de Canadese Grand Prix hetzelfde gedaan als hij in de bolide van Sebastian Vettel had gezeten.

"Het eerste instinct nadat je rechtdoor door het gras schiet, is om terug op de racelijn te komen, want daar is de meeste grip en worden de banden sneller schoon", vertelt de Fin in zijn column voor Unibet.

"Nadat een coureur een fout maakt, zal hij altijd proberen om niemand voorbij zich te laten", vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. "Wat Vettel deed, was dus compleet normaal en Lewis Hamilton had genoeg tijd om een goede inschatting te maken over de plek waar de Duitser terug de baan op zou komen."

De Fin is van mening dat de straf de race compleet verpestte, maar erkent wel dat de stewards gewoonweg de huidige regels hebben gevolgd. Volgens Hakkinen werd er tijdens zijn eigen carrière veel meer toegelaten: "Michael Schumacher en ik kregen vroeger veel meer vrijheid om te racen. Als de stewards destijds voor dezelfde vergrijpen hadden ingegrepen, dan had het straffen geregend."

"De taken van de stewards zijn hartstikke lastig en ze staan onder immense druk. Desondanks ben ik van mening dat de FIA en de Formule 1 eens na moeten gaan denken over de regels en de samenstelling van de groep stewards waar ze F1-coureurs onder willen laten racen. Na afloop van de Canadese Grand Prix was niemand tevreden."

De ex-Lotus- en McLaren-coureur denkt een goede oplossing voor het aangekaarte probleem te weten - namelijk het aanstellen van drie vaste stewards, die elke Grand Prix van de partij zijn.

"Misschien moet er dan ook nog coureur bij die als vierde steward fungeert", vervolgt de Fin. "Ik trek de deskundigheid van de stewards in Canada niet in twijfel, maar de sport zal er profijt van hebben als dezelfde personen het hele jaar bij elke Grand Prix als stewards aanwezig zijn."

2 reacties