Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hakkinen prijst 'toekomstig wereldkampioen' Verstappen na 'indrukwekkend seizoen'

Na een lang jaar velt ook oud-wereldkampioen Mika Hakkinen zijn oordeel over het seizoen. Max Verstappen stak er in 2019 volgens de Fin in positieve zin bovenuit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Abu Dhabi was het Lewis Hamilton die zijn successeizoen in stijl afsloot door zijn elfde overwinning van het jaar in de wacht te slepen. Samen met de zesvoudig wereldkampioen mochten Max Verstappen en Charles Leclerc het laatste podium van het jaar op.

Volgens ex-Formule 1-coureur Mika Hakkinen was het mooi om te zien dat juist Verstappen en Leclerc de Brit op het Yas Marina Circuit bovenop het ereschavot vergezelden. Het duo is volgens hem de toekomst van de sport.

"Het was passend om hen naast Hamilton te zien. Zij zijn namelijk de toekomst van de sport en dit seizoen hebben ze enkele indrukwekkende prestaties neergezet. Ze hebben races gewonnen en zich gepositioneerd als toekomstige wereldkampioenen", zo schrijft de Fin in zijn column voor Unibet.

Verstappen won dit seizoen drie races, zijn Ferrari-rivaal twee. In het kampioenschap eindigde de Red Bull-coureur als derde, één plaats voor Leclerc, die het seizoen uiteindelijk afsloot met een achterstand van veertien punten op de Nederlander.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

3 reacties