Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen ziet slechts één grote zwakte bij Red Bull

Max Verstappen veroverde zijn derde overwinning van het F1-seizoen in Miami. Hij won elke race waarbij hij de finish haalde, maar viel ook tweemaal uit. Mika Hakkinen plaatst vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de Red Bull-bolide.

Een fout in de kwalificatie op zaterdag resulteerde in een derde grid-positie voor Max Verstappen waardoor de twee Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn prooi in de race waren. Direct na de start wist de Red Bull-coureur Sainz al te passeren. Niet veel later was ook Leclerc het haasje en bemachtigde de Nederlander de koppositie. Voormalig Formule 1-coureur Mika Hakkinen vond het niet alleen een sterke prestatie van Verstappen, maar ook de snelheid van de RB18 was een belangrijke factor in de overwinning. "Als je je bedenkt dat hij elke race die hij finishte dit seizoen heeft gewonnen, kunnen we zeggen dat Red Bull wel degelijk een sneller pakket heeft dan Ferrari", zegt Hakkinen in zijn column voor Unibet .

'Ferrari zal het moeilijk krijgen'

Volgens Hakkinen was het snelheidsverschil tussen Red Bull en Ferrari op het rechte stuk duidelijk te zien. "De Red Bull had een voordeel op het rechte stuk ten opzichte van de Ferrari. Zelfs als Charles zijn DRS-systeem kon gebruiken, was hij nog steeds niet in staat om dichter bij Max te komen. Na de safety car pushte Charles optimaal, maar Max kon verdedigen en wegrijden. Hij had de touwtjes volledig in handen." Voor Leclerc en Ferrari is het duidelijk dat er iets moet gebeuren om de wereldkampioen en zijn team tegen houden. Volgens de voormalig F1-coureur zijn de Italianen druk bezig. "Ferrari is van plan om wat upgrades door te voeren. Charles en Carlos hebben deze snelheidsontwikkelingen echt nodig, omdat de Red Bull er zo sterk uitziet." Toch denkt de Fin dat Red Bull één zwakte heeft. "Betrouwbaarheid lijkt de enige zwakte te zijn bij Red Bull. Max had bijvoorbeeld een kostbaar probleem op vrijdag, maar als ze de perfecte betrouwbaarheid kunnen vinden, zal Ferrari het moeilijk krijgen." De sensorfout in de auto van Sergio Perez was ook zo'n betrouwbaarheidsprobleem. Door dit probleem verloor de Mexicaan in de race zo'n 30 pk en kon hij tot aan de late safety car in Miami niet jagen op concurrent Sainz.

Een vreemd weekend voor Mercedes

Best of the rest was het team van Mercedes. George Russell wist in de tweede vrije training de snelste tijd neer zetten, waardoor het een veelbelovend weekend leek. De snelheid van de W13 was op zondag echter niet terug te zien. "Mercedes had een vreemd weekend, dat uiteindelijk eindigde in een vrij positief resultaat. Ze zagen er vrijdag erg snel uit, maar naar mate de baanomstandigheden evolueerden viel hun snelheid weg. Het team moet redelijk tevreden zijn om met beide auto's in de top zes te finishen, ondanks hun problemen", oordeelt Hakkinen.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst