Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hakkinen stomverbaasd door Verstappen en Oranjefans: "Echt briljant!"

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zat met open mond te kijken naar de kolkende oranjemassa op Circuit Zandvoort. Hij was zeer onder de indruk van het evenement, de fans en Max Verstappen.

Verstappen Zandvoort crowd
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Mika Hakkinen heeft met volle teugen genoten van de Dutch Grand Prix afgelopen zondag. Hij zag met een glimlach op het gezicht toe hoe tienduizenden dolblije mensen Max Verstappen naar de overwinning schreeuwden. De tweevoudig Formule 1-kampioen was aanwezig op het circuit en keek zijn ogen uit. "Het was briljant om erbij te zijn en die geweldige steun voor Max te zien!", jubelt hij in zijn column voor Unibet.

"De organisatoren hebben het geweldig gedaan en hun investeringen werden beloond toen Max Verstappen de pole en de zege op dominante wijze pakte. Hij reed een geweldig weekend, veroverde de leiding in het kampioenschap en de Nederlandse fans werden he-le-maal wild! Geweldig om te zien en horen!", zo geniet de Fin nog na.

Een speciaal weekend, oordeelt Hakkinen. "Ik hoorde dat de race bijna negentig procent van het Nederlandse tv-publiek aan de buis gekluisterd had - een geweldig percentage! Het laat maar weer eens zien dat Max ook fans van andere sporten in zijn land aantrekt. Een Nederlandse coureur op de bovenste trede van het podium tijdens de Dutch Grand Prix. Dat was echt heel speciaal."

Niet alleen de fans maakten een goede indruk op Hakkinen, ook Verstappen zelf was feilloos volgens de kampioen van 1998 en 1999. "Wat we zagen in Zandvoort, is dat Max dit jaar de snelste auto heeft. Bovendien werd het ook duidelijk dat hij het vertrouwen en de focus heeft om deze wereldtitel te winnen. Er lag heel veel druk op zijn schouders dit weekend - en het is geweldig om te bedenken dat hij nog steeds pas 23 jaar is - maar niets liet hem van de wijs brengen."

"Mercedes heeft het Red Bull nog aardig lastig gemaakt. Lewis en Valtteri deden er alles aan om een strategie te vinden die hen voor Max kon krijgen, maar het werkte niet, want Max was te snel. Uiteindelijk konden ze niks inbrengen tegen de Red Bull-coureur. Wel moet Red Bull Perez echt beter op weg helpen zodat hij Max kan steunen, want dat is heel belangrijk in de strijd om de contructeurstitel", aldus de Fin.

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"