Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hakkinen stomverbaasd door Verstappen en Oranjefans: "Echt briljant!"

Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen zat met open mond te kijken naar de kolkende oranjemassa op Circuit Zandvoort. Hij was zeer onder de indruk van het evenement, de fans en Max Verstappen.

Verstappen Zandvoort crowd
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Mika Hakkinen heeft met volle teugen genoten van de Dutch Grand Prix afgelopen zondag. Hij zag met een glimlach op het gezicht toe hoe tienduizenden dolblije mensen Max Verstappen naar de overwinning schreeuwden. De tweevoudig Formule 1-kampioen was aanwezig op het circuit en keek zijn ogen uit. "Het was briljant om erbij te zijn en die geweldige steun voor Max te zien!", jubelt hij in zijn column voor Unibet.

"De organisatoren hebben het geweldig gedaan en hun investeringen werden beloond toen Max Verstappen de pole en de zege op dominante wijze pakte. Hij reed een geweldig weekend, veroverde de leiding in het kampioenschap en de Nederlandse fans werden he-le-maal wild! Geweldig om te zien en horen!", zo geniet de Fin nog na.

Een speciaal weekend, oordeelt Hakkinen. "Ik hoorde dat de race bijna negentig procent van het Nederlandse tv-publiek aan de buis gekluisterd had - een geweldig percentage! Het laat maar weer eens zien dat Max ook fans van andere sporten in zijn land aantrekt. Een Nederlandse coureur op de bovenste trede van het podium tijdens de Dutch Grand Prix. Dat was echt heel speciaal."

Niet alleen de fans maakten een goede indruk op Hakkinen, ook Verstappen zelf was feilloos volgens de kampioen van 1998 en 1999. "Wat we zagen in Zandvoort, is dat Max dit jaar de snelste auto heeft. Bovendien werd het ook duidelijk dat hij het vertrouwen en de focus heeft om deze wereldtitel te winnen. Er lag heel veel druk op zijn schouders dit weekend - en het is geweldig om te bedenken dat hij nog steeds pas 23 jaar is - maar niets liet hem van de wijs brengen."

"Mercedes heeft het Red Bull nog aardig lastig gemaakt. Lewis en Valtteri deden er alles aan om een strategie te vinden die hen voor Max kon krijgen, maar het werkte niet, want Max was te snel. Uiteindelijk konden ze niks inbrengen tegen de Red Bull-coureur. Wel moet Red Bull Perez echt beter op weg helpen zodat hij Max kan steunen, want dat is heel belangrijk in de strijd om de contructeurstitel", aldus de Fin.

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde