Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: "Verstappen mag Perez bedanken voor de overwinning in Bakoe"

Max Verstappen staat op het moment 21 punten los aan de top van het F1-klassement na het winnen van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Een race waar Sergio Perez werd gevraagd om niet te strijden met zijn teamgenoot.

F1-legende Mika Hakkinen is van mening dat Max Verstappen Sergio Perez moet bedanken voor zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, nadat de Mexicaan werd gevraagd om niet te strijden met zijn teamgenoot. Perez was de snellere Red Bull in de trainings- en kwalificatiesessies en pakte daarnaast ook nog eens direct de leiding van Charles Leclerc bij de start. In de eerste fase van de race bleef de Mexicaan op P1 rijden, maar in ronde 15 werd over de boardradio gezegd dat hij niet moest gaan strijden met Verstappen, die snel op hem in liep. De 32-jarige coureur van Red Bull gehoorzaamde. Dat slechts enkele weken na een identiek verzoek tijdens de GP van Spanje, dat hij, in eerste instantie met tegenzin, opvolgde. "Max moet naar mijn mening Checo bedanken voor de overwinning. Niet alleen vanwege de strategie van het team, maar ook omdat hij op een sleutelmoment in de race een pitstop van vijf seconden onderging", legt Hakkinen uit in gesprek met Unibet . "Red Bull heeft echt het voordeel van twee sterke winnaars in hun team, terwijl Ferrari moeite heeft met Carlos Sainz, die veel pech heeft en niet in staat is het tempo van Charles te evenaren", gaat de tweevoudig wereldkampioen verder.

Perez maakt indruk

Hakkinen is onder de indruk van Perez in 2022, waarbij de Mexicaan na slechts acht races de hoeveelheid overwinningen en podiumplaatsen van zijn 2021-seizoen al heeft geëvenaard. "Checo levert echt fantastisch werk bij het helpen van Max bij Red Bull", vertelt Hakkinen. "Na zijn overwinning in Monaco was hij in twee trainingen de snelste van iedereen en was hij in alle trainingen sneller dan Max. Om vervolgens tweede te kwalificeren achter Charles en de leiding te pakken bij de start, laat zien hoeveel vertrouwen Checo heeft in zichzelf en de auto."

Hakkinen is van mening dat Red Bull het complete pakket heeft

Terwijl Ferrari opnieuw te kampen heeft met betrouwbaarheidsproblemen, heeft Red Bull volgens Hakkinen bewezen het complete pakket te hebben. Een snelle en betrouwbare auto maakt Red Bull het sterkste team van 2022. Verstappen heeft nu een WK-voorsprong van 21 punten en Red Bull heeft een voorsprong van 80 punten op Ferrari in het constructeursklassement. "Iets wat iedereen weet in de Formule 1 is dat je, om het kampioenschap te winnen, een combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en consistentie moet hebben en dat is moeilijk." "Ferrari heeft de snelheid, maar de andere aspecten hebben ze niet. Terwijl Red Bull op ieder vlak een uitzonderlijk sterke vorm laat zien. Red Bull had wat betrouwbaarheidsproblemen in het begin van het seizoen, maar nu hebben ze dat achter zich gelaten. Ferrari moet hetzelfde doen, en snel ook!"

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'