Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hakkinen voorspelt: "Dit is dé kans om Verstappen te verslaan dit jaar"

Mika Hakkinen denkt dat het Grand Prix-weekend in Oostenrijk wel eens voor verrassingen kan gaan zorgen, waardoor het voor de concurrentie de ideale kans vormt om Max Verstappen dit jaar eens te snel af te zijn.

Mika Hakkinen koestert zelf enkele herinneringen aan de Oostenrijkse Grand Prix, die aankomend weekend weer op de planning staat. In zijn column voor Unibet blikt hij vooruit. "In 1997 kwalificeerde ik me als tweede, pakte ik de leiding bij de start, maar plofte mijn motor in ronde 1!"

"Een jaar later kwalificeerde ik me als derde op een natte baan, waarna ik de race vervolgens won! Dat was een mooie comeback", geniet hij na. "In 1999 stond ik op poleposition, maar teamgenoot David Coulthard tikte me in de eerste ronde om. Uiteindelijk finishte ik nog op het podium, maar die dag was ik niet blij! In 2000 startte ik wederom op pole, maar gelukkig wist Coulthard zich dit keer te gedragen. Ik won, hij werd tweede. Een mooie dag voor McLaren!", lacht hij.

Maar een 1-2 voor McLaren zal het dit weekend niet worden, zo weet Hakkinen maar al te goed. "Ze introduceren wel wat updates, in de hoop Lando en Oscar een snellere, consistentere wagen te geven."

Het weekend voor verandering

Nee, als het aankomt op de Grand Prix-zege is natuurlijk Verstappen de absolute favoriet. "Hij loopt weg met de titel, terwijl teamgenoot Checo Perez een paar lastige races heeft gekend", vervolgt Hakkinen. "Hij moet dit weekend consistent zijn. Achter Max geniet ik van de strijd tussen Aston Martin en Mercedes. Ferrari deed het in Canada goed en daar moeten ze op bouwen."

Toch ziet de Fin kansen voor de concurrentie van Verstappen. Dit weekend kan het gebeuren, als de sterren op een lijn komen te staan, dat de Nederlander te verslaan is. "Het is het tweede sprintweekend van het jaar. Dat gegeven, gecombineerd met de kans op regen, vormt een mooie kans voor iemand anders dan Verstappen om te winnen."

"Als dat gebeurt - en met de kennis dat Mercedes verwacht in Oostenrijk beter te zijn dan in Canada - dan denk ik dat Lewis Hamilton de strijd aan zal gaan met Fernando Alonso om de overwinning. Red Bull heeft alle acht races in 2023 tot nu toe gewonnen, maar misschien is dit hét weekend voor verandering!", aldus Hakkinen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'