Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen voorziet 'makkelijke taak' voor Verstappen: "Liet hij eerder al zien"

De kans is groot dat Max Verstappen op zaterdag in Qatar al zijn derde wereldtitel binnenhaalt. Mika Hakkinen verwacht 'gewoon' weer een dominant weekend van Red Bull, ondanks een recente tegenvaller.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met nog zes Grands Prix te gaan kan Max Verstappen zich mogelijk al op de zaterdag van het Formule 1-weekend in Qatar wereldkampioen van dit jaar noemen. Hoe? De sprintrace op het circuit van Losail, waarin punten verdeeld worden voor de top acht. De Nederlander hoeft alleen maar in de top zes te finishen.

Dat wordt niet lastig volgens de F1-analisten. Mika Hakkinen verwacht een relatief eenvoudig weekend voor de tweevoudig, straks drievoudig wereldkampioen. Daarachter wordt het echter spannend, legt hij uit in zijn column voor Unibet. "Ik verwacht dat Max Verstappen en Sergio Perez weer erg zelfverzekerd zullen zijn. Max zal zich focussen op de titel en doet dat waarschijnlijk al tijdens de sprintrace."

"Het lijkt een makkelijke taak voor Max te worden. In de race in Suzuka (GP van Japan, vorige race, red.) liet hij al zien dat Singapore een one-off was en geen begin van een trend. Hij voelt zich extreem zelfverzekerd", aldus de Finse coureur.

Achter Verstappen en Perez

Achter Verstappen is er nog genoeg om naar te kijken, zo legt de tweevoudig wereldkampioen uit. "De race voor de tweede plaats in het kampioenschap voor coureurs én voor teams is nog lang niet over. Dat is pas echt interessant om naar te kijken: met zes races te gaan staat Lewis Hamilton nog maar 33 punten achter Sergio, terwijl Fernando Alonso nog maar 16 punten achter Lewis staat op de vierde plaats."

"Een goed resultaat van een van de rijders kan een grote impact hebben op de stand. Daarbij was het podium in 2021 in Qatar Lewis, Max en Fernando! Tegelijkertijd staat Ferrari in de constructeursstand 20 punten achter Mercedes. Red Bull heeft de titel al in handen. De Scuderia scoorde drie podiums sinds de GP van België, inclusief de briljante zege van Carlos Sainz in Singapore. Het team lijkt een McLaren-achtige verbetering te hebben gemaakt en Mercedes zal hard moeten werken om hun voordeel te behouden", aldus Mika.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'