Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen vreest het ergste voor Red Bull en Verstappen

De RB18 van Red Bull viel in de eerste drie races van het Formule 1-seizoen twee keer uit door betrouwbaarheidsproblemen. Mika Hakkinen vreest het ergste voor de renstal van regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na ronde drie van het Formule 1-kampioenschap staat topteam Red Bull pijnlijk derde in de constructeursstand. Ferrari staat met kop en schouders bovenaan en het minder snelle Mercedes staat eveneens voor het team van Max Verstappen. Simpelweg omdat ze blijven rijden.

Red Bull zag namelijk al driemaal een DNF bij Verstappen en teamgenoot Sergio Perez, waardoor het puntentotaal 'slechts' 55 punten is, ten opzichte van 65 bij Mercedes en maar liefst 104 bij Ferrari. Een verontrustend beeld, zo vindt Mika Hakkinen. De Flying Finn verbaast zich over het feit dat er geen upgrades zijn bij de RB18.

"Ik had verwacht dat Red Bull de auto al door zou hebben ontwikkeld tijdens de openingsraces aan het begin van het seizoen, maar dat is niet het geval geweest", zegt hij verbaasd in een analyse voor Unibet. "Dat is best verrassend."

"De technische problemen bij de Red Bulls zien er niet goed uit, helemaal niet goed! Ze geven op deze manier gratis punten weg aan Ferrari."

Hoe zit het bij Ferrari en Mercedes?

Terwijl de problemen nog niet zijn opgelost bij Red Bull verloopt het seizoen volgens Hakkinen juist foutloos bij Ferrari. "Zij hebben de snelste auto gebouwd", is het korte, maar duidelijke oordeel van de tweevoudig wereldkampioen. "Daarnaast hebben ze twee goede, jonge coureurs (Charles Leclerc en Carlos Sainz, red.). Ferrari is heel sterk op het moment."

Een ander team waar het niet gaat zoals gewenst, is Mercedes. Het team staat weliswaar tweede in de constructeursstand, maar de problemen met vooral porpoising zijn volgens Hakkinen groot. "Ze proberen constant de problemen te verhelpen. We zagen wat licht aan het einde van de tunnel, maar de auto mist nog steeds snelheid over een snelle ronde."

"Het is heel duidelijk te zien - ze zijn waarschijnlijk een volle seconde langzamer dan de andere topteams! Dat is een vreselijk groot gat." Ook hier zal het nog wel even duren voordat de problemen zijn opgelost. "Om een dergelijk gat te proberen te dichten heb je veel engineers nodig die werken aan een oplossing", oordeelt de Fin.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

35 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull