Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen vreest het ergste voor Red Bull en Verstappen

De RB18 van Red Bull viel in de eerste drie races van het Formule 1-seizoen twee keer uit door betrouwbaarheidsproblemen. Mika Hakkinen vreest het ergste voor de renstal van regerend wereldkampioen Max Verstappen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na ronde drie van het Formule 1-kampioenschap staat topteam Red Bull pijnlijk derde in de constructeursstand. Ferrari staat met kop en schouders bovenaan en het minder snelle Mercedes staat eveneens voor het team van Max Verstappen. Simpelweg omdat ze blijven rijden.

Red Bull zag namelijk al driemaal een DNF bij Verstappen en teamgenoot Sergio Perez, waardoor het puntentotaal 'slechts' 55 punten is, ten opzichte van 65 bij Mercedes en maar liefst 104 bij Ferrari. Een verontrustend beeld, zo vindt Mika Hakkinen. De Flying Finn verbaast zich over het feit dat er geen upgrades zijn bij de RB18.

"Ik had verwacht dat Red Bull de auto al door zou hebben ontwikkeld tijdens de openingsraces aan het begin van het seizoen, maar dat is niet het geval geweest", zegt hij verbaasd in een analyse voor Unibet. "Dat is best verrassend."

"De technische problemen bij de Red Bulls zien er niet goed uit, helemaal niet goed! Ze geven op deze manier gratis punten weg aan Ferrari."

Hoe zit het bij Ferrari en Mercedes?

Terwijl de problemen nog niet zijn opgelost bij Red Bull verloopt het seizoen volgens Hakkinen juist foutloos bij Ferrari. "Zij hebben de snelste auto gebouwd", is het korte, maar duidelijke oordeel van de tweevoudig wereldkampioen. "Daarnaast hebben ze twee goede, jonge coureurs (Charles Leclerc en Carlos Sainz, red.). Ferrari is heel sterk op het moment."

Een ander team waar het niet gaat zoals gewenst, is Mercedes. Het team staat weliswaar tweede in de constructeursstand, maar de problemen met vooral porpoising zijn volgens Hakkinen groot. "Ze proberen constant de problemen te verhelpen. We zagen wat licht aan het einde van de tunnel, maar de auto mist nog steeds snelheid over een snelle ronde."

"Het is heel duidelijk te zien - ze zijn waarschijnlijk een volle seconde langzamer dan de andere topteams! Dat is een vreselijk groot gat." Ook hier zal het nog wel even duren voordat de problemen zijn opgelost. "Om een dergelijk gat te proberen te dichten heb je veel engineers nodig die werken aan een oplossing", oordeelt de Fin.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde