Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen vreest patroon in crashes Verstappen en Hamilton: "Zeer verontrustend"

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Hakkinen keek met de nodige zorgen naar de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië. Hij begint een patroon te ontdekken dat hem niet bevalt.

Verstappen Hamilton umbrella Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Volgens de Formule 1-wereldkampioen van 1998 en 1999, Mika Hakkinen, had de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton voorkomen kunnen worden als één van beide coureurs tenminste had willen wijken. Dat gebeurde niet en dat heeft Hakkinen enigszins verbaasd. In dergelijke wiel-aan-wiel gevechten hield hij er een eigen visie op na.

"Mijn oude rivalen Ayrton Senna en Michael Schumacher waren verwikkeld in meerdere controversiële ongelukken, maar in mijn ogen is het altijd het beste om contact te voorkomen en de focus op een mogelijke overwinning te houden", zo schrijft hij in zijn column voor Unibet.

"Als je contact maakt, ben je nooit zeker van de uitkomst. Je tegenstander kan een beschadigde auto hebben, maar jij zelf ook", vervolgt Hakkinen. "Het is zoveel beter om je te focussen op volle bak racen, het aanhouden van de beste strategie en je te realiseren dat je niet elke race kan winnen, zeker niet als een wereldtitel probeert te winnen. Soms is een tweede of een derde plaats een even belangrijk resultaat."

Hakkinen zag twee zware crashes in vier races tijd waar Hamilton en Verstappen bij betrokken waren: "Max had geluk dat hij niet gewond raakte bij zijn crash op Silverstone, terwijl we afgelopen weekend Hamilton gered zagen worden door zijn halo."

"Het waren twee potentieel zeer serieuze ongelukken in vier races tijd. Dat is zeer verontrustend, want niemand moet de veiligheid zomaar voor lief nemen. We kunnen hierin niet zelfingenomen zijn", klinkt het stellig.

"Het kampioenschap is dit jaar geweldig om naar te kijken, omdat ze dicht bij elkaar zitten. Ik wil Max en Lewis alles zien geven, elke ronde weer, maar ik wil ze ook races zien finishen en ze daadwerkelijk op het podium zien staan. Laat de resultaten de uiteindelijke uitkomst beslissen en niet het aantal ongelukken."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta