Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen wijst nieuwe Red Bull-concurrent aan: "Zij gaan heel sterk zijn"

Waar Ferrari in 2022 nog even tegen Red Bull kon strijden 'om de titel', doen ze in 2023 nog niet eens mee voor de overwinningen. Mika Hakkinen zag het al aankomen.

Leclerc Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Als tweevoudig Formule 1-kampioen, autosportfanaat en Viaplay-analist volgt Mika Hakkinen de koningsklasse van de autosport op de voet. Met zijn ervaring in de F1 kon hij al vroeg in het jaar een oordeel vellen over de auto's, waar hij nu op terugkijkt. Ook kijkt de Flying Finn alvast naar 2024, want: wie wordt dé concurrent van Red Bull?

Hakkinen verwacht in ieder geval niet dat dat Ferrari zal zijn. Het iconische Italiaanse team loopt al een tijdje achter de feiten aan, zo legt hij uit in gesprek met La Gazzetta Dello Sport. "Toen ik Ferrari tijdens de testdagen in Bahrein in actie zag, was het niet zo moeilijk om te concluderen dat ze problemen gingen hebben. In sommige bochten dacht ik al: 'Oh nee, ze hebben een fout gemaakt met de auto'."

"Toen de coureurs hun eerste runs achter de rug hadden, zeiden ze dat er kleine problemen waren. Vanuit mijn oogpunt waren de problemen daar echter veel groter, zeker omdat Red Bull op dat moment al vloog. Ferrari beleeft een moeilijk jaar, maar dat geldt voor iedereen die niet wint", aldus de oud-coureur, die hiermee in feite naar alle negen teams naast het team van Max Verstappen wijst.

Ferrari en McLaren

Hoe Ferrari volgens hem weer terug naar de top moet komen? "Je hebt mensen nodig die alles op technisch niveau beter begrijpen. Tegenwoordig is het lastiger, want vroeger mochten we nog zoveel testen als we wilden. Nu zijn er alleen nog maar windtunneltests. Het is echter mogelijk om terug te slaan, dat liet McLaren wel zien de laatste races. Zij zijn het voorbeeld. In Woking wees niemand naar elkaar en hebben ze hard gewerkt om oplossingen te vinden, met rust en een constante aanpak."

"Om het verschil te maken heb je precies die mensen nodig met een lading positieve energie", aldus Hakkinen, die zijn oude werkgever McLaren aanwijst als de gedoodverfde concurrent van Red Bull in 2024. "Al is dat nog lastig te zeggen, denk ik wel dat McLaren heel sterk zal zijn. Ik weet hoe ze daar werken in Woking en gezien de stappen die ze nu al maken in twee maanden, heb ik het idee dat ze dit jaar en volgend jaar veel gaan groeien."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Officieel: Newey vertrekt bij Red Bull Racing