Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Hakkinen ziet mogelijkheden voor Verstappen: "Dan trekt hij aan het langste eind"

De slotfase van het seizoen is inmiddels aangebroken en de Grand Prix van de Verenigde Staten staat als eerste etappe op het programma. De titelstrijd blijft een rode draad in het seizoen van 2024, maar Mika Hakkinen durft alvast wat open vragen in te vullen.

Verstappen Singapore GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een lange pauze is het weer tijd voor actie op de baan in Austin, Texas. De Grand Prix van de Verenigde Staten zal de op één na laatste triple header van dit seizoen inluiden en is daarmee ook de eerste etappe van de slotfase van dit seizoen, waarin ook de steeds spannender wordende titelstrijd besloten zal worden. Max Verstappen heeft die voorsprong van 52 punten natuurlijk nog in handen, maar Lando Norris vormt nog altijd een bedreiging in zijn razendsnelle McLaren-bolide.

Mika Hakkinen, die zelf ook de nodige ervaring heeft met het winnen van Formule 1-titels, denkt niet dat de beide heren het elkaar heel makkelijk zullen maken. Hij blikt in zijn column voor Unibet alvast vooruit op de eindsprint in de titelstrijd, die natuurlijk van start zal gaan op het Circuit of the Americas.

"Lewis Hamilton heeft hier natuurlijk vijf keer gewonnen en Mercedes hoopt met een nieuwe upgrade het gat met de concurrentie weer te kunnen dichten, maar alle ogen zullen toch gericht zijn op de strijd tussen Norris en Verstappen. Verstappen won hier de afgelopen drie jaar, maar dat wil eigenlijk niets zeggen nu de McLaren-bolide een aanzienlijk stuk sneller is. De Britse renstal is consistenter en Norris zal ongetwijfeld proberen dat gat in het rijderskampioenschap te dichten."

Toch ziet de Fin ook mogelijkheden voor Verstappen, die dat vooral aan zijn eigen ervaring en talent te danken heeft. "Max heeft een voorsprong van 52 punten met nog zes races te gaan, dus als je het mij vraagt moet hij net aan het langste eind kunnen trekken zolang hij maar op het podium blijft finishen. We mogen ook niet vergeten dat Ferrari nog wat overwinningen en punten weg kan snoepen bij McLaren, dus het zal echt een spannende strijd worden. Maar het blijft wel een gegeven dat Verstappen het zich niet kan veroorloven uit te vallen tijdens een race, want dan is het vrijwel meteen klaar." 

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Red Bull onthult verrassend klein updatepakket Verstappen