Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen ziet ramp voor 'mokkende' Hamilton voltrekken: "Zal nadenken over ander F1-team"

Lewis Hamilton lijkt dit jaar geen aanspraak te kunnen maken op de Formule 1-wereldtitel. Sterker nog, GP-overwinningen zijn op dit moment een utopie en zelfs podiumplaatsen lijken alleen met een gelukje gepakt te kunnen worden. Is het genoeg voor Hamilton om zijn boeltje te pakken?

Het is misschien wel de grootste verrassing van dit Formule 1-seizoen: de Mercedes W13 is nauwelijks vooruit te branden. De auto heeft veel last van porpoising, het extreme ontwerp werpt nog wel wat vraagtekens op en ook de motor lijkt niet zo sterk als dat we de laatste jaren gewend waren geraakt. Bij het proberen op te lossen van de aerodynamicaproblemen wordt Mercedes gehinderd door het feit dat het van alle teams de minste uren in de windtunnel door mag brengen, als 'beloning' voor het winnen van de constructeurstitel in 2021. De ontwikkeling van de motor is sinds maart aan banden gelegd en dus bevindt Mercedes zich in een lastig parket. En daarmee ook Lewis Hamilton, zo denkt tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Hakkinen. "Het is heel zwaar voor Lewis, zoveel is wel duidelijk. Ik ben er zeker van dat hij baalt van de situatie. En hij wordt ook nog eens verslagen door teamgenoot George Russell, die duidelijk niet van plan is te knielen voor de zevenvoudig wereldkampioen. Het wordt een loodzwaar seizoen voor Lewis", aldus Hakkinen namens Unibet .

Situatie lastiger voor Hamilton dan voor Russell

"Het is sowieso een lastige situatie, maar voor Hamilton alleen maar meer. George daarentegen komt bij een team vandaan waar hij weinig tot geen successen boekte in races. De prestaties van het niveau van Mercedes zijn nieuw voor hem en alles zal super goed voelen. Maar voor Lewis is het een ramp, en die ramp is alleen maar groter doordat Russell voor hem rijdt." Hakkinen kan enkel een gooi doen naar hoe Hamilton zich nu opstelt tijdens teambreefings: "Ik kan me zo voorstellen dat hij behoorlijk zit te mokken en dat er veel geklaagd en gejammerd wordt." De eerder door Hakkinen benoemde 'ramp' kan er volgens de Fin weleens toe gaan leiden dat Hamilton zijn heil buiten Mercedes gaat zoeken, dat hij gaat overwegen over te stappen naar een ander team: "Nu start het natuurlijke proces van een coureur. Nu zal hij zich af gaan vragen 'moet ik ergens anders naartoe?' Het is een feit dat dat moment zich op enig moment aandient." "Hij reed jaren en jaren voor Mercedes en won meerdere wereldtitels. Nu de dingen niet goed gaan, zal hij na gaan denken over het switchen van teams."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten