Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen ziet Mercedes keihard reageren in titelstrijd met Verstappen

Mika Hakkinen heeft genoten van de Grand Prix van Qatar en zag hoe Max Verstappen en Lewis Hamilton met kop en schouders boven de rest van het veld uitstaken. De Fin vindt ook dat Mercedes de afgelopen races hard heeft teruggeslagen in de titelstrijd.

Lewis Hamilton won de allereerste Formule 1-wedstrijd in Qatar. Titelrivaal Max Verstappen wist de schade te beperken en kwam als tweede over de streep op het Losail International Circuit. Voormalig F1-coureur Mika Hakkinen blikt voor Unibet terug op de race van afgelopen zondag. De Fin denkt dat Hamiton nu de beste kaarten heeft voor het wereldkampioenschap. "Als Formule 1 een tenniswedstrijd was, zou ik zeggen dat het 'voordeel Hamilton' was na zijn dominante overwinningen in Brazilië en Qatar." "Hoewel Verstappen het wereldkampioenschap met acht punten leidt, heeft Mercedes gereageerd door Hamilton een auto te geven waarmee hij echt kan strijden om zijn titel te verdedigen", aldus de tweevoudig wereldkampioen Formule 1.

Verstappen en Hamilton van ander kaliber

Verstappen moest vanaf de zevende plek komen door een gridstraf voor het negeren van dubbele gele vlaggen in de kwalificatie. De Fin zag de Nederlander snel door het veld komen en is van mening dat Verstappen en Hamilton met kop en schouders boven de rest uitstaken in Qatar. "Net als Lewis in Brazilië deed, herstelde Max zich snel in de race en schoof al in de eerste ronde op naar de vierde plaats. De titelrivalen waren van een ander niveau en lieten de concurrentie ver achter zich." Hakkinen vond de Mercedes-coureur foutloos rijden. "Dit was echt een gecontroleerd optreden van Lewis. Elke poging van Red Bull om druk uit te oefenen op zijn strategie dekte hij af", aldus de Fin.

Verstappen wereldkampioen in Saoedi-Arabië?

Ondanks dat Hamilton de twee laatste Grands Prix heeft gewonnen, is er een theoretische kans dat Verstappen in Saoedi-Arabië wereldkampioen wordt. Hakkinen erkent dit, maar zet zijn geld toch op Hamilton voor de volgende race. "Max zou in Jeddah het wereldkampioenschap kunnen winnen als Lewis een slecht resultaat heeft. Maar op dat circuit lijkt veel rechtelijnsnelheid belangrijk. Daardoor, en het feit dat Mercedes van plan is om de motor van Brazilië in Hamiltons auto te monteren, zal de titelverdediger op jacht zijn naar niets minder dan een overwinning."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'