© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Halo gaat voor grote problemen zorgen volgend jaar'

25 aug. 2017 08:30 Rik Alkema 0 reacties
Net als Force India verwacht ook het team van Renault problemen met de ontwikkeling van de 2018-bolide. Door de late introductie van de Halo maakt Renault zich grote zorgen over het ontwerp van het chassis van de 2018-wagen.

Renault verwacht ook problemen met auto van volgend jaar

De Technisch Directeur van Renault, Nick Chester, zegt in gesprek met Autosport dat de Halo voor grote problemen zorgt bij de teams.

"Het heeft grote invloed op het ontwerp van het chassis", zegt Chester over het late besluit van de FIA om de Halo te introduceren.

"Dat brengt ons in de problemen, want we waren net bezig met de laatste loodjes van het ontwerp. Je bent net klaar met je ontwerp en je kan weer opnieuw beginnen", klaagt Chester.

Het chassis moet volgens Chester weer deels opnieuw worden ontworpen, omdat de Halo een grote belasting is voor het chassis.

"De belasting op het chassis is groot, veel groter dan je zou denken. De Halo heeft invloed op de structuur van het gehele chassis"legt Chester uit.

"Aan de buitenkant zal de Halo niet veel doen, het heeft niet veel invloed op de aerodynamica. Het gaat puur om het chassis, dat moeilijk te ontwerpen is door de grote belasting van de Halo", aldus Chester.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen