Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Halo gaat voor grote problemen zorgen volgend jaar'

Net als Force India verwacht ook het team van Renault problemen met de ontwikkeling van de 2018-bolide. Door de late introductie van de Halo maakt Renault zich grote zorgen over het ontwerp van het chassis van de 2018-wagen.

De Technisch Directeur van Renault, Nick Chester, zegt in gesprek met Autosport dat de Halo voor grote problemen zorgt bij de teams. "Het heeft grote invloed op het ontwerp van het chassis" , zegt Chester over het late besluit van de FIA om de Halo te introduceren. "Dat brengt ons in de problemen, want we waren net bezig met de laatste loodjes van het ontwerp. Je bent net klaar met je ontwerp en je kan weer opnieuw beginnen" , klaagt Chester.

Het chassis moet volgens Chester weer deels opnieuw worden ontworpen, omdat de Halo een grote belasting is voor het chassis. "De belasting op het chassis is groot, veel groter dan je zou denken. De Halo heeft invloed op de structuur van het gehele chassis " , legt Chester uit. "Aan de buitenkant zal de Halo niet veel doen, het heeft niet veel invloed op de aerodynamica. Het gaat puur om het chassis, dat moeilijk te ontwerpen is door de grote belasting van de Halo" , aldus Chester.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"