Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Halo voorkomt zwaar ongeluk De Vries: "Anders was ik nog kleiner geweest"

Opnieuw heeft de halo zwaar letsel of nog erger kunnen voorkomen. Ditmaal in de Formule E bij de Nederlander Nyck de Vries. De Mercedes-coureur grapt achteraf over het incident, maar is zeer dankbaar voor de veiligheid in de autosport.

Het was even goed schrikken tijdens de E-Prix van Seoul, maar het was vooral een beangstigend moment voor Nyck de Vries die de halo looft na de crash. Kort na de start ging het goed fout en knalden maar liefst acht coureurs de muur in, waarbij De Vries onder de auto van zijn concurrent terecht kwam. Sebastian Buemi was één van de eerste coureurs die de hoeveelheid grip verkeerd inschatte en de muur inschoot. Kort daarna was het de Nederlander die zich verremde en onder Buemi's auto doorschoot. Hierbij voorkwam de halo een zwaar ongeluk. "Godzijdank hebben we de halo", begint de Nederlander na afloop van de race tegenover Motorsport.com. "Hoewel ik denk dat het er enger uitzag dan het was. Het ging eigenlijk heel langzaam. Als je de video bekijkt, lijkt het bijna alsof het in slow motion gebeurt." Bekijk de video van de crash hieronder.

1558352010432450560

Great to see all seven drivers walk away unscathed from this incident at the start of the race. Round 15 is currently under red flag conditions as the cars are recovered from the track. 🇰🇷 2022 Hana Bank #SeoulEPrix pic.twitter.com/ce7ODepDiS — ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE) August 13, 2022

De Vries: "De halo heeft me gered"

In de video is te zien dat de Mercedes-bolide wel heel makkelijk onder de Nissan van Buemi schuift, en dat met een relatief 'lage' snelheid. De Nederlander blijft er echter nuchter onder en is gewoon blij dat de halo zijn werk heeft gedaan. "Het is waar dat ik zonder de halo nog kleiner zou zijn geweest dan dat ik al ben", grapt de 1,67 meter lange Fries. "Ik ging er nogal ver onder, dus laten we er op een komische manier naar kijken in plaats van erom te huilen." "Gelukkig heeft het me gered", herhaalt De Vries nogmaals lovend over de halo. "Maar ik ben het eens dat het waarschijnlijk te makkelijk is dat de auto's onder elkaar kunnen komen. Maar wat ga ik daarover zeggen?", sluit hij kritisch af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi