Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

​Hamilton: ‘2018 zal zeker niet mijn laatste seizoen bij Mercedes zijn’

Gisteravond schoof wereldkampioen Lewis Hamilton aan bij het Italiaanse televisiestation Rai 1. De Brit sprak over zijn jeugdidolen, Valentino Rossi en zijn toekomst in de Formule 1.

De afgelopen weken werd er druk gespeculeerd over een mogelijk afscheid van viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Volgens wilde verhalen zou hij wellicht, net zoals zijn ex-collega Nico Rosberg deed in 2016 aan het eind van het seizoen, als wereldkampioen afscheid nemen van de sport. Hamilton was gister echter duidelijk over zijn toekomst: " Ik wil zeker nog verder in de Formule 1 en bij het team van Mercedes." "Zij steunen en begeleiden mij al 13 jaar. Het is raar om voor te stellen dat ik ooit bij een ander team aan de slag ga. Dat mijn favoriete kleur rood is verandert daar niks aan" , zegt Hamilton met een knipoog in de studio van Rai 1. "Het nieuwe contract met Mercedes gaat er zeker komen, echter kan ik nog niet aangeven wanneer dit zal zijn" , vervolgt hij.

In 2017 won Hamilton de titel vrij eenvoudig, iets waar Lewis niet helemaal blij mee is. "Omdat ik redelijk eenvoudig kampioen ben geworden en door bijvoorbeeld de onboard camera’s van tegenwoordig, denken de mensen wel eens dat het heel makkelijk is om zo’n auto te besturen." "Dat is absoluut niet het geval. De krachten die we krijgen te verduren, voelen aan als of je vermoord gaat worden." "Daarnaast moet ik bijvoorbeeld ook op mijn gewicht letten. Daarvoor moet ik veel sporten en op mijn voeding letten, aangezien ik slechts 68 kilo mag wegen." "Tijdens het sporten werk ik vooral aan mijn nekspieren, dit doe ik door mijn oefeningen uit te oefenen terwijl ik een loden helm van zo'n 10 kilo draag", geeft Hamilton een inkijkje in zijn intensieve training.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"