Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton aast op podiumplek: "Meest spannende weekend tot nu toe"

Lewis Hamilton ziet het nieuwe sprintformat wel zitten, zeker in Bakoe. Hij vreest wel weer een pittig weekend in de strijd met onder meer Red Bull.

Lewis Hamilton had net als alle andere F1-coureurs een paar weken vrij voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. Hij ging onder meer op bezoek bij een race van zijn broertje Nicolas Hamilton, die in het British Touring Car Championship racet. "Mooi om weer terug te zijn in Bakoe!", begint hij goedgemutst. "Het is wat raar om zo'n lange pauze te hebben, maar het was mooi om wat tijd door te brengen met familie en in de fabriek. Mijn broer, waar ik zo enorm trots op ben, racet in een sport waar weinig tot geen toegang is voor mindervalide mensen. Hij heeft zo hard gestreden en is vorige week zesde geworden. Ik stond tussen de fans en vond het geweldig. Ik stond te springen en ben heel trots op hem."

Sprint!

Het weekend in Bakoe staat natuurlijk in het teken van het nieuwe sprintformat, dat door Hamilton zeker wordt toegejuicht. Na zijn podium in Australië hoopt hij dat kunstje in Azerbeidzjan te herhalen. "Ik heb er vertrouwen in, in hoeverre dat kan", zegt hij over zijn podiumkansen. Dan moet wel alles weer goed gaan, want de concurrentie is moordend. "Er is hard gewerkt op de achtergrond en de vorige race ging het goed. Het wordt geen makkie, want Ferrari, Red Bull en Aston Martin zullen snel zijn. Ik hoop dat we mee kunnen doen. Het zal zeker met het sprintformat het meest spannende weekend zijn tot nu toe." Het wordt zwaar voor iedereen, maar het is voor iedereen hetzelfde. Wat een circuit ook om het op te doen!", jubelt hij. "Inhalen is hier mogelijk, we hebben hier geweldige races gehad, dus het wordt lastig om maar één training te hebben voor de kwalificatie. Maar daar zijn we hier voor!" Gevraagd naar de aanpak nu de sprintrace losstaat van de hoofdrace, denkt Lewis niet dat er grote verschillen zullen zijn. "Het maakt weinig verschil. De sprint staat nu los. Het is nu een training, maar dan met punten. We zullen ons niet anders gedragen dan in het verleden, maar het is wel goed dat we dit soort andere weekenden doen. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer meters maken op de baan, al weet ik niet hoe goed dat is voor het milieu."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"