Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton afgetroefd door Verstappen: "Mercedes zal diep moeten graven"

Na afloop van de Grand Prix van Frankrijk, waarin Lewis Hamilton de overwinning verloor aan Max Verstappen, merkte de Brit op dat er werk aan de winkel is voor Mercedes.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was een enerverende middag in Zuid-Frankrijk. Max Verstappen en Lewis Hamilton wisselden meerdere malen van positie tijdens de race, maar uiteindelijk was het de Red Bull-coureur die door een superieure strategie zijn Britse rivaal het nakijken gaf. Na afloop van de race stond Hamilton gelaten voor de camera.

"Nee, het was niet genoeg", zo begint hij zijn verhaal al doelend op zijn banden, die aan het einde van de race helemaal op waren. "Mijn felicitaties aan Max, hij heeft geweldig werk geleverd deze zondag. Red Bull was het hele weekend gewoon sterker", zo luidt zijn oordeel. Toch kan hij enigszins leven met de tweede stek.

"Na zo’n lastige vrijdag ben ik heel tevreden met dit resultaat. Natuurlijk hebben we niet gewonnen en lagen we wel aan de leiding, maar ik had gewoon geen banden meer over aan het einde van de race. Helaas verloor ik de leiding, maar toch was het een goede race", aldus Hamilton, die benadrukt dat er werk aan de winkel is voor Mercedes.

"We moeten wat snelheid vinden, dat is zeker. Je ziet dat we de meeste tijd verloren op de rechte stukken, dus we moeten diep gaan graven en erachter komen hoe dat komt. We hebben alsnog een goed pakket en ik weet niet echt hoe we vandaag een positie hebben verloren. We wisten niet dat de undercut zo sterk zou gaan zijn", zucht de zevenvoudig kampioen.

Red Bull was Mercedes uiteindelijk strategisch te snel af. Toen Verstappen voor zijn tweede pitstop naar binnen ging, kon Hamilton niets anders dan buiten blijven en duimen dat zijn banden lang mee zouden gaan. "Het was heel verrassend om zo snel geen linker voorband meer te hebben, maar zij hadden overduidelijk een goede strategie die zijn vruchten heeft afgeworpen."

"Max had ver voor gelegen als ik een tweede pitstop had gemaakt, dus mijn enige optie was om buiten te blijven. Anders zou ik toch achter hem komen en had ik er niet voorbij kunnen komen, want zij zijn te snel op de rechte stukken. De enige optie was om zo lang mogelijk buiten te blijven en te hopen dat de banden het zouden houden", aldus Hamilton.

In het klassement breidt Verstappen zijn voorsprong uit met acht punten naar totaal 12 punten.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend