© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton afgetroefd: "Ik maakte een grote fout in de kwalificatie"

29 sep. 2018 15:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton was de topfavoriet voor de pole in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Rusland maar uitgerekend in het beslissende deel van de kwalificatie had de regerend wereldkampioen zijn zaakjes niet op orde. Hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in teamgenoot Bottas en start morgen de race vanaf de tweede startplek.

"Mijn felicitaties voor Valtteri, hij reed het hele weekend al enorm sterk en deed het geweldig in de kwalificatie."

Vooraf leek de strijd om pole vooral tussen de beide mannen van Mercedes te gaan. Voor Hamilton leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht te zijn maar in de eerste run van Q3 sloeg Bottas verrassend toe.

Het onderlinge verschil was echter zo gering dat iedereen ervan uitging dat Hamilton er in de laatste run nog even goed voor ging zitten. Een foutje waardoor hij wijd ging in bocht zeven verknalde uiteindelijk zijn snelle ronde waardoor Hamilton bleef steken op de tweede plek.

"Het was een intensieve kwalificatie. Mijn laatste twee rondjes waren niet echt goed maar ook een tweede startplek is een goede uitgangspositie voor de race. Het team heeft geweldig werk verzet met de updates waardoor we nog sneller zijn geworden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen