Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Alleen Alonso heeft mij iets geleerd'

Lewis Hamilton draait inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de Formule 1. Hij begon zijn carrière in 2007 bij het team van McLaren waarna hij in 2013 overstapte naar Mercedes.

Bij Mclaren had hij Fernando Alonso als teamgenoot en volgens de viervoudig wereldkampioen is dat de enige coureur waar hij het nodige van heeft geleerd. Ondanks dat de samenwerking tussen Hamilton en Alonso ook regelmatig onder druk stond, is Hamilton vol lof over de Spanjaard. In gesprek met CNN blikt hij terug op zijn beginjaren in de Formule 1 met Alonso als teamgenoot. "Hij is waarschijnlijk de enige geweest waar ik iets van heb opgestoken. Het was natuurlijk ook mijn eerste jaar in de Formule 1 maar van Alonso heb ik duidelijk het meeste geleerd."

Hamilton behaalde in 2008 bij McLaren zijn eerste wereldtitel en voegde in dienst van Mercedes hier nog drie titels aan toe. Zelf zegt hij daarover: "Ik had misschien vijf titels kunnen hebben maar het verlies van de titel in 2016 heeft van mij de coureur en de man gemaakt die ik nu ben." In 2016 verloor Hamilton de titelstrijd in de laatste race van het seizoen. Zijn teamgenoot Nico Rosberg ging er toen mee vandoor. De beide kemphanen waren ooit vrienden maar in hun jaren bij Mercedes veranderde dit al snel. Op de vraag of Hamilton ook iets heeft geleerd van Rosberg antwoordt hij dan ook heel stellig. "Nee, helemaal niks."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden