© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Alleen Alonso heeft mij iets geleerd'

18 nov. 2017 14:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton draait inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de Formule 1. Hij begon zijn carrière in 2007 bij het team van McLaren waarna hij in 2013 overstapte naar Mercedes.

Hamilton heeft het meeste gehad aan Alonso als teamgenoot

Bij Mclaren had hij Fernando Alonso als teamgenoot en volgens de viervoudig wereldkampioen is dat de enige coureur waar hij het nodige van heeft geleerd. Ondanks dat de samenwerking tussen Hamilton en Alonso ook regelmatig onder druk stond, is Hamilton vol lof over de Spanjaard.

In gesprek met CNN blikt hij terug op zijn beginjaren in de Formule 1 met Alonso als teamgenoot.

"Hij is waarschijnlijk de enige geweest waar ik iets van heb opgestoken. Het was natuurlijk ook mijn eerste jaar in de Formule 1 maar van Alonso heb ik duidelijk het meeste geleerd."

Hamilton behaalde in 2008 bij McLaren zijn eerste wereldtitel en voegde in dienst van Mercedes hier nog drie titels aan toe.

Zelf zegt hij daarover: "Ik had misschien vijf titels kunnen hebben maar het verlies van de titel in 2016 heeft van mij de coureur en de man gemaakt die ik nu ben."

In 2016 verloor Hamilton de titelstrijd in de laatste race van het seizoen. Zijn teamgenoot Nico Rosberg ging er toen mee vandoor. De beide kemphanen waren ooit vrienden maar in hun jaren bij Mercedes veranderde dit al snel. Op de vraag of Hamilton ook iets heeft geleerd van Rosberg antwoordt hij dan ook heel stellig.

"Nee, helemaal niks."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen