Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Autosport is belachelijk duur geworden'

Volgens Lewis Hamilton is de opstap naar de autosport veel te duur geworden. De wereldkampioen vreest dat daardoor ware talenten niet meer boven komen drijven, simpelweg omdat ze hun vroege carrière niet kunnen financieren.

Lewis Hamilton zit er tegenwoordig warmpjes bij. Naar verluidt ligt er ergens op een bureau van Mercedes een nieuw miljoenencontract klaar voor de viervoudig wereldkampioen. Niet verkeerd voor een jongen die opgroeide in een arm gezin en met vijfdehands materiaal zijn eerste stappen in de autosport zette. Hamilton mag van geluk spreken dat hij op die manier zichzelf alsnog wist te bewijzen als jongen coureur, want hij denkt dit anno 2018 niet meer mogelijk is. "Racen in buitengewoon duur geworden" , zo laat Lewis Hamilton optekenen. "Ik denk dat het voor een jochie uit Stevenage (Lewis' geboorteplaats) vrijwel onmogelijk is geworden om de Formule 1 nog te behalen. Het is onmogelijk geworden, omdat niemand er het geld voor heeft."

Dat de sport te duur wordt is ook een zorg voor voormalig Formule 1-teambaas David Richards: "Als niemand nog geld heeft om de eerste stappen te zetten op de autosportladder, waar komt dan de nieuwe Lewis Hamilton vandaan? Het kan niet zo zijn dat autosport alleen toegankelijk is voor de rijken", aldus Richards in gesprek met Reuters. Richards heeft wel een idee over hoe de kartsport goedkoper kan: "Introduceer een elektrische categorie . Deze karts kunnen zo getuned worden dat ze allemaal dezelfde prestaties leveren. Zo voorkom je dat mensen tien verschillende motoren kopen, om vervolgens alleen de beste daarvan te gebruiken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"